Romanu Leljaku, novoizvoljenemu županu Radencev, je avstralska policija prepovedala vstop v državo. Ta je za dogodek na meji okrivil časopis Delo in televizijsko hišo Planet TV.

Novošečeni župan Radencev Roman Leljak je za spletni portal V fokusu pojasnil, da so mu organi na meji kot dokaz, da zoper njega tečejo sodni postopki, pokazali članka iz prej omenjenih medijev. Dodal je, da gre za novinarska članka, ki pa ne temeljita na resnici. 

»Če bi imel s sabo potrdilo, da zoper mene ne tečejo kazenski postopki, bi me spustili v državo,« je še povedal.

Leljak nadalje zagotavlja, da dogodek na meji nima nobene zveze s tem, da Avstralija ne bi dovolila projekcije njegovega filma in da ni to razlog prepovedi vstopa v Avstralijo.

»To se je zgodilo samo zaradi tega, ker je nekdo želel, da se zgodi to, kar se je zgodilo,« je še povedal.

Slaba novica za upnike

Pred dnevi smo sicer poročali, da je izvolitev Leljaka za župana Radencev dobra novica za upnike - z obrestmi vred jim dolguje nekaj manj kot osem milijonov evrov, saj naj bi vsaj delno bili poplačani iz njegove županske plače.

Ampak veselje upnikov ni trajalo dolgo, Leljak je namreč včeraj za RTV pojasnil, da bo župansko funkcijo opravljal nepoklicno, kar pomeni, da bo v stečajno maso prišlo občutno manj denarja. 

Glede na to, da je Leljak po besedah stečajnega upravitelja Matije Vičarja trenutno brezposeln in brez dohodkov to najverjetneje pomeni, da bo prejemal plačilo za opravljanje funkcije v višini polovice županske plače. Obstaja pa tudi možnost, da si je ravno zdaj našel službo in bo zato funkcijo župana opravljal nepoklicno. 

Za pojasnilo smo Leljaka poklicali, a za razliko od volilne kampanje, danes o svojem osebnem stečaju ali zavrnitvi vstopa v Avstralijo z nami ni želel govoriti. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice