V Mariboru je preštetih 99,95 odstotkov glasov, največ jih je prejel Saša Arsenovič, drugi je Franc Kangler. Maribor bo novega župana dobil 2. decembra.

Na približno 3200 voliščih se je lahko dobrih 1,7 milijona volilnih upravičencev do 19. ure izreklo o novih županih in občinskih svetnikih. V občinah, ki imajo ustanovljene ožje dele, so potekale tudi volitve v svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti.

Po prvih podatkih se je v Mariboru volitev udeležilo 44.921 volivcev od 90.509 volilnih upravičencev, kar kaže na 49,63-odstotno volilno udeležbo. Oddanih je bilo 44.898 glasov, neveljavnih 362.

Drugi krog: Arsenovič - Kangler

V štajerski prestolnici se je v boj za županski stolček podalo kar 18 kandidatov: Aleksander Kamenik, Igor Jurišič, Uroš Prikl, Zdenko Vinkov, Lidija Divjak Mirnik, Andrej Šiško, Franc Kangler, Matic Matjašič, Alenka Iskra, Melita Petelin, Igor Domanjko, Zdravko Luketič, Vladimir Šega, Andrej Fištravec, Borut Ambrožič, Rok Zalar, Josip Rotar in Aleksander Saša Arsenovič.

Med 18 kandidati je v prvem krogu največ zaupanja dobil Saša Arsenovič, ki se bo v drugem krogu za župansko mesto pomeril s Francem Kanglerjem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice