V Mariboru se obeta gradnja nove ceste - povezave novega izvoza iz krožišča Lackove ceste in Borove vasi s Papeško cesto.

V Mariboru je v načrtu gradnja nove povezave Radvanja in Papeške ceste. Nov izvoz iz krožišča Lackove ceste in Borove vasi bo povezan s Papeško cesto.

Vozniki se bodo tako lahko izognili Streliške ceste, ki je trenutno polna lukenj, javna razsvetljava je dotrajana, krožišča pa so montažna.

Ob napovedih gradnje povezave so pristojni napovedovali, da naj bi Mestna občina Maribor uredila vzporedno Streliško cesto, saj bo zaradi gradnje obvoznice ta prometno še bolj obremenjena kot doslej, a je do danes obnovo dočakala le Lackova cesta.

Preverili smo, kdaj se bodo začela gradbena dela povezave radvanjskega krožišča s Papeško cesto. Na Mestni občini Maribor so povedali, da je postopek javnega naročila izgradnje ceste in pločnika v zaključni fazi, tako da točnega datuma še ni.

Da je investitor projekta Mestna občina Maribor je sicer jasno, izvajalec pa bo znan šele po zaključku javnega naročila.

Obnova in gradnja novega pločnika in ceste bosta izvedena v vrednosti 90.000 evrov. Dela bodo potekala približno dva ali tri tedne, daljši obvoz pa menda ne bo potreben, zagotavljajo na Mestni občini Maribor. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice