Mariborski župan Saša Arsenovič napoveduje gradnjo štirih novih mostov v Mariboru, ob tem pa bo potrebno obenem tudi ustrezno poskrbeti za že obstoječe mostove.

Na občini priznavajo, da sta Titov in Stari most potrebna temeljitega pregleda in v kratkem tudi obnove. Kritičen je tudi Malečniški most, za katerega pa bo najverjetneje morala poskrbeti država, poroča STA.

Sredstva za sanacijo preusmerili drugam

V predlogih proračunov občine za leti 2019 in 2020 so bila sprva predvidena sredstva za sanacijo Titovega in Starega mostu, a so ta sredstva kasneje preusmerili drugam. »V letu 2020 se ne bo začela sanacija Titovega in Starega mostu, zato se sredstev na tej postavki ne planira več,« je bilo rečeno ob drugem branju proračunov v mestnem svetu.

Zaenkrat položaj še ni kritičen in zato še ni potrebno omejevanje nosilnosti mostov. »Odločili smo se, da naročimo strokoven pregled mostov. Predvsem nas skrbi Titov most, na katerem ni bilo večjih posegov,« je za STA povedal podžupan Samo Peter Medved, ki je na občini pristojen za področje komunale, prometa in športa.

Titov most včasih najmočnejši v Jugoslaviji

Titov most, ki je v Jugoslaviji sodil med največje mostove, je bil zgrajen leta 1963. Stari most, znan tudi pod imenom Glavni most, pa je bil zgrajen leta 1913. V bombardiranju med drugo svetovno vojno je bil močno poškodovan, a so ga pozneje obnovili.

Oba omenjena mostova se nahajata na občinskih cestah in sta v upravljanju občine, medtem ko za Malečniški most, ki je bil zgrajen leta 1978, trenutno poteka prekvalifikacija iz občinske v državno infrastrukturo. Po dogovoru naj bi most prevzela v upravljanje Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, kar pa do sedaj še ni realizirano, poroča STA.

Pred sanacijo Malečniškega mostu je potrebno urediti križišče za Melje in Meljsko cesto

Na direkciji za infrastrukturo pojasnjujejo, da se strinjajo s prekategorizacijo, vendar je treba najprej ustrezno urediti križišče za Melje in Meljsko cesto. »Trenutno potekajo aktivnosti za pridobitev potrebnih zemljišč. Takoj ko bodo ta urejena, bo DRSI objavila razpis za izvedbo gradbenih del. Tako bodo izpolnjeni pogoji za prekategorizacijo cest in s tem tudi prevzem Malečniškega mostu v upravljanje in vzdrževanje. DRSI bo po prevzemu mostu ocenila njegovo stanje ter nadaljevala z vsemi potrebnimi aktivnostmi,« poroča STA.

Arsenovič je ob prevzemu županskega položaja konec lanskega leta napovedal gradnjo štirih novih mostov. Po besedah podžupana Medveda trenutno delajo na izgradnji brvi pri Starem mostu, katere postavitev je bila načrtovana v času mariborske Evropske prestolnice kulture leta 2012, a se ji je kasnejša mestna oblast zaradi pomanjkanja denarja odpovedala. Trenutna mestna oblast je te načrte znova potegnila iz predala.

»Smo v pripravi postopka za gradnjo brvi na Lentu, ki je bila v preteklosti opuščena,« je povedal podžupan.

Arsenovičeva ekipa si želi še izgradnje mostu med Mariborskim otokom in desnim bregom Drave ter v podaljšku Prežihove in Strossmayerjeve ulice, a je do uresničitve teh idej še daleč. Med možnimi novimi prometno infrastrukturnimi ureditvami v mestu, ki so jih pred dnevi predstavili na posvetu o trajnostnem infrastrukturnem razvoju Podravja, so še izgradnja predora iz Gosposvetske do Partizanske ceste, predora pod Koroško cesto z navezavo na garažno hišo pod Glavnim trgom ter severne obvoznice, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice