Nekdanji načelnik Upravne enote Maribor Srečko Đurov prevzema mesto mestnega menedžerja oziroma sekretarja na Mestni občini Maribor. To mesto bo zasedel na osebno zaupanje župana.

Mariborska občina je po tem, ko je na županski stolček sedel Saša Arsenovič, uvedla novo delovno mesto mestnega menedžerja oziroma sekretarja.

Na tem mestu se je od takrat izmenjalo že več posameznikov, zdaj to vlogo prevzema Srečko Đurov.

Na delovno mesto prihaja na zaupanje župana

Nekdanji načelnik Upravne enote Maribor bo z delom začel 19. julija. Kot so za Mariborinfo pojasnili na mariborski občini, Đurov prihaja na delovno mesto »sekretar« vezano na osebno zaupanje župana. 

Svoj odhod na občino je potrdil tudi Đurov, ki je za Mariborinfo povedal, da gre delati za mesto Maribor s ciljem, da županu Arsenoviču in njegovi ekipi pomaga realizirati projekte, da bo Maribor še lepše in boljše mesto za živeti, delati in ustvarjati.

Đurov bo že četrti zaposleni na tem delovnem mestu, prevzema ga po Matjažu Likarju, Mariji Brenk in Mateji Bitenc. Pogodba o zaposlitvi začne veljati 19. julija in traja do konca županskega mandata.

Kot poroča Večer, bo Đurov na novem delovnem mestu uvrščen v 50. plačni razred, kar pomeni osnovno bruto plačo okoli 3000 evrov. 

Kot sekretar bo imel širšo sliko v razvoj občine

Kot pojasnjujejo na občini, bo Đurov opravljal zahtevno nalogo povezovanja mestne uprave in kabineta župana na področju menedžiranja projektov v izvajanju oziroma v pripravi ter bdenja nad časovnicami teh. 

»Glede na veliko število projektov, ki se trenutno izvajajo, bo zaposleni sekretar tista oseba, ki ima vpogled v širšo sliko razvoja Mestne občine Maribor v prihodnjih letih in neposredno vlogo pri zagotavljanju projektnih pogojev,« so dejali na občini.

Na naše vprašanje, zakaj so se na delovnem mestu sekretarja odločili zaposliti Đurova, na občini niso odgovorili. 

Spomnimo. Pravnik Srečko Đurov je bil direktor občinske uprave Mestne občine Murska Sobota, pred tem tudi svetovalec uprave Pošte Slovenije in direktor Zavoda PIP. 

Od oktobra 2019 do februarja letos je opravljal delo načelnika Upravne enote Maribor. Takrat ga je minister za javno upravo Boštjan Koritnik razrešil s položaja. O razlogih za razrešitev Đurov ni takrat želel govoriti. Namigovalo se je, da je bil razlog za razrešitev odločitev o prepovedi koncerta hrvaškega glasbenika Thompsona. 

»Za razlog morate vprašati ministra, če pa vprašate mene, pa so me razrešili zato, ker se nisem uklonil,« je Đurov takrat povedal za Mariborinfo.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BorutJa86 (nepreverjen)

Bravo, super poteza. Dobro je delal na upravni enoti, res bi bilo škoda, da bi tak človek šel kam drugam.

pohorskisvizec. (nepreverjen)

lahko bi šel mrliče umivat in pripravljat za pokop
tudi to je posel
mar ne

In reply to by BorutJa86 (nepreverjen)

PuklastiVanč (nepreverjen)

Kaj bi naj to bilo smešno?

In reply to by pohorskisvizec. (nepreverjen)

Franc s Piramide (nepreverjen)

Govno naj gre ceste pometat.

PuklastiVanč (nepreverjen)

Ti nisi s Piramide ... si iz Đurmaneca ...

In reply to by Franc s Piramide (nepreverjen)

ZMAGO (nepreverjen)

liči mi na enega iz Pušče

PuklastiVanč (nepreverjen)

Na tatu?

In reply to by ZMAGO (nepreverjen)

Starejše novice