Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je danes župane slovenskih občin naprosil, da za obdobje ustavitve javnega potniškega prometa državljanom omogočijo brezplačno parkiranje na občinskih parkiriščih.

Mestna občina Ljubljana je že sporočila, da bo parkiranje, zaradi ukinitve javnega prometa, na javnih parkiriščih v Ljubljani do konca novembra brezplačno.

V luči poziva ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca smo preverili, ali bo času drugega vala in ustvavitve javnega potniškega prometa tudi Mestna občina Maribor Mariborčankam in Mariborčanom omogočila brezplačno parkiranje.

Z mestne občine so na vprašanja Mariborinfo odgovorili, da »brezplačnega parkiranja na belih conah tokrat ne bo.«

Pojasnili so, da se je že v prvem valu izkazalo, da je brezplačno parkiranje v času prvega vala koronavirusa pustilo nekaj negativnih posledic: »Ljudje so puščali avtomobile na belih conah toliko časa, da so onemogočali parkiranje tistim, ki so imeli dovolilnice za svojo cono in tistim, ki so v mesto prihajali.«

»Parkirišča so bila nenehno zapolnjena z obiskovalci, ki so avtomobile tam puščali za dalj časa in zaradi tega ni bilo nobene frekvence,« so še pojasnili.

Zaradi ponovnega ustavljanja javnega potniškega prometa je tudi Igor Jurišič, mestni svetnik Stranke mladih – Zeleni Evrope, na mariborskega župana Saša Arsenoviča naslovil poziv, naj uredi vse, kar je v njegovi pristojnosti, da bo parkiranje brezplačno do ponovne uvedbe javnega mestnega prometa. 

 »V času trajanja ukrepov, s katerim se ukinja javni potniški promet pa do ponovne vzpostavitve javnega potniškega prometa, se ne zaračunavajo parkirnine za uporabo vseh parkirnih mest, katerih lastnik je Mestna občina Maribor,« je predlagal Jurišič.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
božidar (nepreverjen)

MB kot vedno šampion

Default (nepreverjen)

Pozresni cefur majhenic marprom

Jure_Les (nepreverjen)

Občina Maribor je med najbolj podfinanciranimi občinami v Sloveniji. In potem en minister tako populistično reče, naj občina še te stroške pokrije. Seveda ok, naj bo zastonj za uporabnika, samo manjkajoča sredstva za tak ukrep naj pokrije država.

Hojs_MB (nepreverjen)

Jurišič spet kar nekaj nabija, samo, da je všečen ima pozornost. Naj pol sam najde sredstva, ki bodo sfinancirala ta ukrep.

TABORČAN (nepreverjen)

GNIDA ČEFURSKA

Marburg ad.dra… (nepreverjen)

Cimprej odstaviti Aleksandra Arsenovica!!!!!!!vecina prebivalcev maribora se strinja z takojsnjim odstopom zupana!!!!kaj se cakamo vas vprasam!!!!!!je to demokracija da srbski zupan diktatorsko samoodloca o mariboru!!!????

Marburg ad.dra… (nepreverjen)

ALEKSANDER ARSENOVIC NAJ CIMPREJ ODSTOPI IZ DELOVNEGA MESTA ZUPANA.s tem se strinja vecina prebivalcev mestne obcine maribor!!!!!

Stajerka (nepreverjen)

Kako dolgo bomo se prenasali hinavsko srbizacijo maribora-tudi jaz sem zato da se odstavi tega aleksanderja araenovica!!!!!vecji projekti vecje tatvine-spreglejte ze!!!!enkrat vam bo jasno kaj sem mislila!!!

Starejše novice