V Mestni hiši Rotovž so se pri županu Saši Arsenoviču mudili predstavniki regije San Martin v Peruju, španski predstavnik svetovne organizacije in člani Mariborske razvojne agencije. Govorili so predvsem o krepitvi gospodarskega sodelovanja in turizmu.

Na Štajerskem se danes mudi delegacija regije San Martin v Peruju, ki jo spremlja tudi španski predstavnik svetovne organizacije. Ti se v Mariboru mudijo zaradi delavnice na Mariborski razvojni agenciji na temo povezovanja lokalnih kmetijskih pridelovalcev, ustavili so se tudi pri županu Arsenoviču.

»Najprej je treba stkati dobre človeške odnose in potem se včasih zgodijo tudi neverjetne zgodbe. Ne glede na veliko razdaljo do Peruja so zanimanja za sodelovanje tako na naši kot njihovi strani. Upam, da bo naše gospodarstvo uspelo prodati naše produkte. V upanju na dobro gospodarske rezultate pozdravljam takšne dogodke in verjamem, da bodo dali rezultate,« je povedal mariborski župan Saša Arsenovič

Izmenjava znanj in želja po krepitvi sodelovanja

Namen obiska delegacije pri mariborskem županu je bila predvsem izmenjava znanj na področju povezovanja turističnih ponudnikov v skupno ponudbo in povezovanje kmetijskih pridelovalcev oziroma predelovalcev mleka. Izpostavili so željo po krepitvi kmetijskega in gospodarskega sodelovanja.

»Imate zelo prijazno ljudstvo, sem pa izredno vesel in fasciniran nad celotno stavbo in arhitekturo. Regija, od koder prihajamo, je tudi zelo prijazna, ljudje so po tem podobni Mariborčanom,« je z zadovoljstvom povedal predstavnik regije San Martin iz Peruja.

V nadaljevanju dneva se bodo po delavnici na temo povezovanja lokalnih kmetijskih pridelovalcev v Mariborski razvojni agenciji izvedli še delavnici s področja turizma in narave. Tekom dneva si bo gostujoča delegacija ogledala še Kmetijsko zadrugo Ptuj in obrat Pomurskih mlekarn v Ljutomeru.

Privabiti turiste iz Amerike

»S Perujem smo primerljivi in si lahko pomagamo. Zagreb je oddaljen dobro uro od Maribora in ima določene linije ter direktne lete iz Amerike. Opažamo, da število turistov iz Amerike narašča. V kolikor se bomo odločili za možnost oglaševanja na letališču, bo zagotovo tudi znamka mesta Maribor skozi časovno obdobje nekaj pripomogla k temu, da se bodo turisti iz Amerike ustavili tudi v Mariboru in kasneje vrnili,« je povedala Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor Pohorje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice