FOTO: Bobo
Skupina državljanov s stalnim ali začasnim bivališčem v Mariboru, ki so poklicno vezani na Ljubljano, se z državljansko pobudo 50MINUT obračajo na vlado. Pozivajo, naj javni prevoz uredijo tako, da bo pot med največjima mestoma v državi trajala 50 minut.

Kot so zapisali, je 133 kilometrov dolga pot od Maribora do Ljubljane prava potovalna kalvarija. »Štajerska avtocesta kot del prometnega koridorja med vzhodno in zahodno Evropo je močno obremenjena, zlasti ob daljših praznikih v tujini in v poletnem počitniškem obdobju je zato bistveno otežena tudi povezava med Mariborom in Ljubljano. Avtocesta je ob tem skozi vse leto prepolna tovornih vozil, večkilometrsko gradbišče med Šentrupertom in Vranskim pa je letos velika ovira na poti kar od aprila do oktobra,« so zapisali pobudniki, med katerimi večina vsak dan potuje v službo v prestolnico.

Z vlakom do Ljubljane kar dve ali tri ure

»Zatečeno stanje torej ni novo, sodu pa je izbila dno in nas spodbudila k odzivu popolna zapora štajerske avtoceste zaradi prometnih nesreč v dveh zaporednih junijskih dneh, ki so jim sledili obsežni večkilometrski zastoji z dodatnimi nesrečami ob dejstvu, da traja potovanje z vlakom med mestoma v najboljšem primeru dve uri, v najslabšem pa dve uri in 53 minut z dvema prestopoma,« poudarjajo srž problema

Po mnenju pobudnikov tako prometna nepovezanost prebivalce Maribora, ki profesionalno delujejo v Ljubljani, spravlja v izrazito inferioren položaj, obenem pa zavira politično, gospodarsko in kulturno afirmacijo mesta.

»Zamašitve in prekinitve prometnih povezav med glavnim mestom in največjim urbanim središčem severovzhodnega dela države je tudi hendikep političnemu, gospodarskemu in kulturnemu razvoju Republike Slovenije, saj država z zgolj enim razvijajočim se ubranim središčem, Ljubljano, ni država za 21. stoletje,« še pojasnjujejo.

Poziv državi: Pot med Ljubljano in Mariborom naj traja 50 minut

»Tudi z vidika varovanja okolja je nujno, da se na relaciji Maribor–Ljubljana domislijo in organizirajo načini hitrega javnega prevoza, zato od Vlade RS zahtevamo takojšnjo vzpostavitev ekspertne skupine, ki bo do konca leta 2019 pripravila akcijski načrt, v skladu s katerim bo mogoče 133-kilometrsko pot med Ljubljano in Mariborom prepotovati v 50 minutah. Od političnih akterjev na nacionalni in lokalni ravni pričakujemo, da bodo pripravljen načrt v najkrajšem možnem času udejanjili,« pozivajo državo.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

A ne bi bilo bolj logično da zahtevajo decentralizacijo Slovenije?? Če se bo nadaljevala centralizacija ne bo niti 6-pasovnica proti LJ pomagala. Počasi bomo potrebovali tudi 4-pasovnico do Graza. A je rešitev za Slovenijo da se vsi preselimo ali vozimo v Ljubljano?!

Alen_ (nepreverjen)

Točno. Ampak o tem moramo vsi začeti več govorit in konkretne ukrepe spravit na agendo. Ker samo od sebe ne bo nič. Promet in povezljivost je sigurno ena izmed pomembnih tem za začetek. Poleg tega pa še ustanovitev regij - MB kot prestolnica vzhodne regije, njeno gospodarsko, upravno, kulturno središče, s sedeži firm in državnih organov.

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Lovro R. (nepreverjen)

Podpišem! Tranzit je katastrofalna obremenitev te trase. Še sreča, da zdaj pri obnovah pogosteje delajo dva zožena pasova, kar pomeni, da promet vsaj približno teče, če se ne pripeti še kaj drugega. Kako smo sploh živeli pred avtocesto? Res pa si mislim, da tudi ni bilo tega tranzita.

Starejše novice