Digitalna agencija Tovarna idej je razvila aplikacijo Mi:gu, ki promovira zdrav način življenja na delovnem mestu in povečuje produktivnost.

Vedno več časa na delovnem mestu preživimo sede - ob delu, hrani, telefonskem klicu. Pretirano sedenje je dokazano povezano z nastankom marsikatere bolezni na delovnem mestu, da ne omenjamo še utrujenosti, slabega počutja in drugih stranskih učinkov. Zaradi teh razlogov je mariborska digitalna agencija Tovarna idej je razvila brezplačno mobilno aplikacijo Mi:gu, ki je namenjena izboljšanju zdravja in počutja na delovnem mestu. Aplikacija pomaga pri izboljšanju počutja in tudi produktivnosti na delovnem mestu.

Za vse, ki večino časa presedijo

Aplikacija je namenjena za vse, ki večino delovnega dne preživijo v statičnih pozah in želijo izboljšati dnevno počutje na delovnem mestu ter poskrbeti za svoje zdravje. Aplikacija je namenjena promociji zdravega načina življenja na delovnem mestu in je sestavljena iz kratkih ter preprostih vaj, ki se lahko izvajajo brez pripomočkov, kar na delovnem mestu.

Razvijalci aplikacije želijo doseči bolj kvalitetno delo uporabnikov aplikacije oziroma boljše počutje le teh na delovnem mestu, pomembna pa je tudi skrb za zdravje. "Čez dan smo zaradi sedečega načina življenja in premalo gibanja nehote izpostavljeni velikim tveganjem za razvoj bolezni srca in ožilja, bolečinam v vratu in hrbtenici, slabemu počutju, hitreje se izmučimo. Z redno vadbo, četudi je ta minimalna, lahko neke te škodljive učinke upočasnimo ali celo zaustavimo," poudarjajo.

Kratke in preproste vaje

Pri pripravi mobilne aplikacije so v Tovarni idej k sodelovanju pripeljali usposobljene ljudi, ki so pomagali pri vsebinski pripravi aplikacije. Tako so pripravili set vaj, ki so dostopne v aplikaciji in ki poskrbijo za hitro in učinkovito razgibavanje na delovnem mestu.

Z aplikacijo morda tudi v tujino

Trenutno želijo v Tovarni idej poskrbeti za izboljšanje počutja uporabnikov aplikacije preko izboljšanja delovanja same aplikacije, sproti se bodo dodajale tudi nove vaje. Glavni interes razvijalcev pa je sedanjim in bodočim uporabnikom preko uporabe mobilne apliakcije v prihodnosti pomagati pri vpeljevanju zdravih navad v svoj življenjski slog.

Projekt Mobilna aplikacija za promocijo zdravja na delovnem mestu je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice