Mariborska livarna Maribor je ta teden dobila novega predsednika uprave, v četrtek pa do ponedeljka po poročanju Večera zaustavljajo del proizvodnje. So na vidiku nove težave?

Po javno dostopnih podatkih je Boštjana Drevenška na mestu predsednika uprave menjal Davor Šenija, nekdanji dolgoletni direktor Steklarne Rogaška. Čeprav je v začetku tedna prišlo do menjave na vrhu podjetja, o tem po naših informacijah še niso bili obveščeni vsi delavci.

Začasno zaustavljajo del proizvodnje

Za eno največjih tovarn na Štajerskem se sicer očitno obetajo težki časi. Po poročanju današnje izdaje Večera bodo zaradi pomanjkanja naročil v četrtek začasno zaustavili proizvodnjo tlačnih ulitkov v tlačni livarni. S proizvodnjo bodo nadaljevali v ponedeljek, o tem pa so bili zaposleni obveščeni na oglasni deski.

Po neuradnih informacijah Večera je razlog za zaustavitev proizvodnje v zmanjšanju naročil avtomobilskih proizvajalcev in zamik projekta, s katerim bi lahko kupcu dobavljali izdelke z višjo oddano vrednostjo.

Nekdaj največje mariborsko industrijsko podjetje je sicer še vedno v postopku prodaje. Edino zavezujočo ponudbo je oddal finski sklad KJK Capital, ta pa po poročanju Večera še vedno opravlja skrbni pregled.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prerok (nepreverjen)

Mafija na pohodu, firmo spraviti v stečaj in jo nato poceni prodati tujcu za ustrezno žepnino.

Starejše novice