Mestna občina Maribor je odpovedala najem upravni enoti.

Mariborski župan Saša Arsenovič je danes potrdil poročanje časnika Večer, da je občina odpovedala najemno pogodbo ministrstvu za javno upravo za občinske prostore. 

Slednji so sicer za Večer poudarili, da enostranske odpovedi najemnega razmerja ne bodo upoštevali.

Kot je dejal župan, upravna enota že več desetletij brezplačno uporablja te prostore, dogovorjena pa je bila selitev v stavbo nekdanje Probanke na Trgu Leona Štuklja, a do uresničitve tega dogovora ni prišlo, poroča STA

Župan še vedno verjame, da bo ta dogovor izpeljan, saj bi bila to po njegovih besedah najboljša rešitev tako za občino in upravno enoto kot občanke in občane, ki bodo tako imeli vse službe na enem mestu.

Stavba je dolgo neuspešno iskala lastnika

Spomnimo. Vlada je na redni seji 13. januarja letos odločila, da Družba za upravljanje terjatev bank posameznih delov poslovne stavbe na Trgu Leona Štuklja 12 v Mariboru ne proda na trgu, ampak jih prenese v last Republike Slovenije po ocenjeni tržni vrednosti pod posebnimi pogoji v višini skoraj 1,7 milijona evrov.

Konec januarja se je v stavbo že preselil urad za demografijo, do konca naslednjega leta naj bi se tja selila tudi Upravna enota Maribor.

Selitev Upravne enote Maribor iz občinske stavbe bi omogočila centralizacijo občinskih služb na eni lokaciji in vseh upravnih storitev na drugi lokaciji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice