V letošnjem letu bo Mestna občina Maribor s kar, kot kaže osnutek, 136 milijonov evrov težkim proračunom. A kljub kar 131 milijonom evrov odhodkov sredstev za obnovo stare tribune Ljudskega vrta ni.

Predvčerajšnjim so na spletni strani mariborske občine objavili osnutek proračuna za leto 2019, ki obsega kar 136 milijonov evrov. Ta čaka na prvo obravnavo. 

V njem je predvidenih 116.996.464 prihodkov in kar 131.020.534 odhodkov. Ekipa Saše Arsenoviča namerava omenjeno razliko pokriti s prodajo kapitalskih deležev v višini dobrega 1,5 milijona evrov in dodatnega zadolževanja v višini 10.231.799 evrov.

Stare tribune letos še ne bo

A kljub kar 131 milijonom evrov odhodkov sredstev za obnovo stare tribune Ljudskega vrta ni. Ta je predvidena za naslednje leto. Letos je predvidenih zgolj 96.000 evrov za plačilo komunalnega prispevka, pripravo investicijske dokumentacije in ustreznih podlag za izvedbo investicije v obnovo stare tribune. 

Novo županstvo predvideva rekonstrukcijo in dozidavo objekta stare tribune šele v letu 2020, zanjo pa bi namenila 4.694.411 evrov. 

Investicija tako zajema sanacijo celotne stare tribune, energetsko sanacijo prostorov in ureditev dostopov na tribuno, sanacijo strehe ter ureditev dodatnih programov v obstoječi Stari tribuni, s katerimi se bodo dosegali kriteriji UEFA za igranje tekem v skupinskem delu UEFA lige prvakov.

Finalizacija podtribunja bo predvidoma zaključena v prvi polovici 2019

V letošnjem letu pa so predvidena sredstva za izvedbo finalizacije severnega in južnega podtribunja na osrednjem stadionu Ljudski vrt, ki se je pričela v lanskem letu in se v letu 2019 zaključuje, in sicer v višini 2.880.275 evrov. 

Investicijska dokumentacija je bila namreč potrjena že v prejšnjem letu, prav tako pa je bila izdelana projektna dokumentacija in pridobljeno gradbeno dovoljenje, ki predstavlja donacijo Nogometnega kluba Maribor. Zaključilo se je tudi javno naročilo, na podlagi katerega so izbrali izvajalca del.

Investicija se bo predvidoma zaključila v prvi polovici tega leta.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leban (nepreverjen)

Kaj bo prej? Prenova Ljudskega vrta ali Bežigrada?
Arsenović povedi nas.

Marko 1972 (nepreverjen)

Fajn je to Fistra zrihtal. Predvolilni pesek v oči...

Vitja (nepreverjen)

A je kdo sploh pričakoval obnovo?

Karl (nepreverjen)

Sej bi se obnavljal letos stadion ce ne bi Fistravec slabo izpolnil dokumentacije, zdaj je potrebno postopek ponoviti, da bodo lahko pridobili sredstva.

posojilaa3864 (nepreverjen)

občasne ponudbe

Pozdravljeni, nudimo posojila posameznikom in podjetjem za 5000 do 10 milijonov evrov. Obrestna mera znaša 3% na mesec. Oddaja traja od 1 do 30 let. Imamo investitorje, ki so zainteresirani za financiranje velikih projektov in posojila s predplačili. E-naslov: [email protected]
Whatsapp: +33 6 44 69 81 35
Viber: +33 6 44 69 81 35

Katja7 (nepreverjen)

Zakaj mora iti prenova iz davkoplacevalskega denarja,kje je tu logika?????

Starejše novice