Mestni svet Mestne občine Maribor je sklenil 11. dopisno sejo, ki je potekala od torka, 21. aprila, do danes, do 15. ure.

Na dopisni seji Mestne občine Maribor so mestni svetniki obravnaval tri točke in sprejeli vse predlagane sklepe.

Predlog za podajo mnenja o kandidatki za imenovanje ravnateljice javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Srednja šola za oblikovanje Maribor

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja mestnega sveta je predlagala, da mestni svet poda pozitivno mnenje k ponovnemu imenovanju sedanje ravnateljice Nadje Jager Popović, so sporočili z Mestne občine Maribor.

Imenovan nadomestni član nadzornega sveta v podjetju Energetika Maribor

Damirja Orehovca je mestni svet z 21. aprilom odpoklical s funkcije člana nadzornega sveta v družbi Energetika Maribor, za nadomestnega člana pa v nadzorni svet imenoval Vitorja Zečiča.

Orehovec je kot član nadzornega sveta odstopil, ker je bil imenovan za državnega sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport in tako njegova funkcija ni več združljiva s funkcijo člana nadzornega sveta v tem občinskem javnem podjetju, so še sporočili z Mestne občine Maribor.

Sprejet odlok o ustanovitvi proračunskega sklada za pomoč in razvoj v Mestni občini Maribor

Mestni svet Mestne občine Maribor je sprejel odlok o ustanovitvi proračunskega sklada za pomoč in razvoj v Mestni občini Maribor, s katerim se vzpostavlja platforma za organizirano pridobivanje donatorskih sredstev in njihovo pregledno razdeljevanje. Proračunski sklad bo ustanovljen za nedoločen čas in bo predstavljal trajno osnovo za pomoč in spodbujanje razvoja na območju občine.

Prvi namen sklada, ki ne bo pravna oseba, ampak poseben evidenčni račun proračuna Mestne občine Maribor, je zagotavljanje humanitarne pomoči prebivalcem Maribora, drugi pa pospeševanje razvoja in izboljšanje pogojev za razvoj gospodarskih, negospodarskih in humanitarnih dejavnosti v Mestni občini Maribor.

Z občine so še sporočili, da se bodo sredstva sklada lahko za ta namen razdelila v obliki posojil ali subvencij, razdeljevala pa se bodo v javnih razpisih.

Odlok temelji na načelu preglednosti - donatorska sredstva se zbirajo v proračunskem skladu, vodijo se na posebnem evidenčnem računu in razdeljujejo zgolj za namene in pod pogoji danes sprejetega odloka.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice