Ravnateljica Srednje šole za oblikovanje Maribor že drugemu članu SVIZ-a grozi z odpovedjo.

Po tistem, ko je v petek popoldne, 14. junija, zasebni detektiv v imenu ravnateljice Srednje šole za oblikovanje Maribor sindikalnemu zaupniku SVIZ Dejanu Paski izročil izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, se je teden dni kasneje, 21. junija, skoraj identična zgodba ponovila še njegovemu sodelavcu.

Ravnateljica Srednje šole za oblikovanje Maribor Nadja Jager Popović zaposlenemu po besedah SVIZ očita, da je naklepno oziroma iz hude malomarnosti huje kršil pogodbene in druge obveznosti iz delovnega razmerja.

Zaposleni je v maju predčasno zapustil delovno mesto, a ravnateljičin ukrep – vabilo na zagovor pred izredno odpovedjo in pričakovani izrek odpovedi delovnega razmerja – je po prepričanju sindikata povsem nesorazmeren očitani kršitvi.

»Zaposleni, član SVIZ, še niti ni imel možnosti zagovora ter predstaviti svoje plati zgodbe in zato tudi ne more biti jasno, ali so ravnateljičini očitki sploh utemeljeni, takojšnja in skrajno pretirana grožnja z odpovedjo pa jasno kaže zgolj na eno, to je njeno stopnjevanje pritiska na sindikat. Ravnateljica s temi dejanji očitno uresničuje tudi svojo grožnjo o tem, da bi bilo 'treba odpustiti deset odstotkov zaposlenih in bi bil mir',« je oster SVIZ.

SVIZ postopek svojega člana razume kot pritisk na sindikat

SVIZ tudi tokratni postopek zoper svojega člana vidi v luči pritiska na sindikat, ustrahovanja njegovih članov in poskusa discipliniranja vseh posameznikov, ki si dovolijo podvomiti v nezmotljivost ravnateljice in pravilnost ter sprejemljivost njenih besed in dejanj.

SVIZ bo tudi v tokratnem primeru svojemu članu nudil vso strokovno pomoč, moralno podporo in mu zagotovil tudi odvetnika v postopku, v katerem bo dokazoval tako neupravičenost sproženih disciplinskih postopkov s strani ravnateljice Srednje šole za oblikovanje Maribor kot tudi vmešavanje v svobodno delovanje sindikata, kot ga varuje 76. člen Ustave Republike Slovenije.

Svet zavoda SŠOM pa je ob tem dodal tole izjavo:

»Svet zavoda SŠOM obžaluje reakcijo SVIZA-a, da je na svoji spletni strani objavil članek z naslovom Ravnateljica stopnjuje pritisk na sindikat in člane, kjer je v podnaslovu dopisano Ravnateljica SŠOM že drugemu članu SVIZ-a grozi z odpovedjo. S tovrstnim ravnanjem vsekakor SVIZ škodi ugledu šole in izvaja nepotrebni javni pritisk. Svet zavoda do tega primera tovrstnih  nepravilnosti ravnateljice ni obravnaval. Svet zavoda v skladu z zakoni in pravilnikom omenjeno zadevo obravnava in bo odločitev sveta zavoda sporočil po končanem postopku.«   

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice