FOTO: Mediaspeed
Samo Peter Medved je odstopil z mesta predsednika upravnega odbora sekcije gradbenih inženirjev pri Inženirski zbornici Slovenije.

Na včerajšnji seji matične sekcije gradbenih inženirjev v Inženirski zbornici Slovenije je mariborski poklicni podžupan Samo Peter Medved podal odstop z mesta predsednika upravnega odbora. Kot je povedal, se je za to odločil zaradi prijave na Komisijo za preprečevanje korupcije glede konflikta interesov njegove sedanje zaposlitve s položajem predsednika sekcije gradbenih inženirjev.

»Ker sem vseskozi opozarjal in se zavzemal za spremembe pri organiziranosti in delovanju IZS, predvsem v smislu, da bi morala le ta biti bolj usmerjena v zaščito interesa članstva, sem postajal vse bolj moteč,« sklepa mariborski podžupan, ki bo po odstopu ostal član upravnega odbora.

S tem, ko ne bo več opravljal upravljalske funkcije, ki bi lahko potencialno predstavljala konflikt interesa z njegovo sedanjo zaposlitvijo, želi po njegovih besedah zaščititi neodvisnost in integriteto sekcije gradbenih inženirjev.

Za svojega naslednika predlaga Andreja Pogačnika, njegovega protikandidata na volitvah za predsednika upravnega odbora leta 2016.

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice