Foto: Mediaspeed
Mariborski poslanec Bojan Krajnc je danes izstopil iz SMC in njene poslanske skupine.

Potem ko je po padcu novele zakona o igrah na srečo iz SMC danes izstopil poslanec Branko Zorman, je stranko in njeno poslansko skupino zapustil še poslanec Bojan Krajnc. Kot je navedel za STA, je povod za to »zahrbtna manipulacija izvršnega odbora z njegovo kandidaturo«, med vzroki pa navaja demokratični deficit v stranki.

Kot vzroke za izstop iz stranke je navedel še dezorganizirano delovanje stranke na vseh nivojih ter slabo in netransparentno finančno poslovanje.

Svet SMC sicer prav zdaj razpravlja o kandidatni listi za junijske državnozborske volitve oziroma jo bo predvidoma potrdil. Sodeč po javnomnenjskih anketah, ki stranki na tokratnih volitvah kažejo, da bo dobila precej manj poslancev kot leta 2014, je jasno, da se jih bo kar nekaj moralo iz parlamenta posloviti.

Nekaterih vidnejših poslancev SMC ne bo med kandidati za volitve bodisi po lastni odločitvi bodisi po odločitvi stranke, nekateri pa so glede na analize kandidati v težko izvoljivih okrajih, še poroča STA.

Kako se je Bojan Kranjc v svojem mandatu izkazal kot poslanec, smo pred dnevi preverili v članku za naslovom: Kako so se odrezali mariborski poslanci v državnem zboru?

Za 46-letnika je bil to prvi mandat, v katerem je bil nadpovprečno prisoten na sejah državnega zbora, a na njih ni bil pretirano dejaven. V vsem svojem mandatu je namreč podal le šest poslanskih vprašanj in pobud.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice