Foto: Bobo
Vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Matjaž Han in poslanec Franc Trček sta spregovorila o prestopu Trčka v poslansko skupino Socialnih demokratov.

Poslanec Franc Trček, ki je pred dobrim tednom zapustil stranko Levica, se je pridružil poslanski skupini Socialnih demokratov, ki bo zdaj štela enajst poslancev. 

Trček je javnost o tem, da zapušča Levico, obvestil 13. marca, tik po prisegi ministrske ekipe Janeza Janše v državnem zboru. Kot je navedel na Facebooku, je zaradi svojega nastopa na seji državnega zbora v poslanski skupini doživel »hladen tuš oziroma kar pogrom«, češ da naj bi povozil stališče, ki ga je podal vodja poslanske skupine Matej T. Vatovec. Ker je očitno »preodrasel in prezahteven« za Levico, je ocenil, da je bolje, če se poti razidejo.

V obrazložitvi svojega glasu pred glasovanjem o potrditvi ministrov tretje vlade Janeza Janše je namreč med drugim izrazil upanje, da bo sodelovanje na odboru za zdravstvo, ki ga vodi, tudi v prihodnje potekalo tako tvorno kot doslej, saj so časi preresni, poroča STA.

»Gospod Janša je pa dovolj odgovoren politik, upam,« je povedal in izrazil upanje, da bo tudi dobronamerno jemal kritike.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

Franček raje se drži profesure . To s politiko je kot z kartami .....Marta je karta

Njet (nepreverjen)

S črnega osla na sivega.

Starejše novice