Mariborski profesor Robert Repnik je bil imenovan za direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, katere proračun je lani znašal 183 milijonov evrov.

Vlada je na včerajšnji dopisni seji sprejela odločbo, da se imenuje mariborskega profesorja Roberta Repnika za direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, in sicer za mandatno dobo petih let, za obdobje od 30. oktobra 2020 do 29. oktobra 2025.

Kdo je Robert Repnik?

Repnik je izredni profesor za fiziko na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru. Na področju raziskovalnega dela se ukvarja s področjem fizike tekočih kristalov in didaktike fizike. 

Od leta 2019 je vršilec dolžnosti prodekana na področju sodelovanja z gospodarstvom na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.

Deluje tudi v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije, zlasti na področju mladinskega raziskovalnega dela. Je prejemnik bronastega in srebrnega znaka Univerze v Mariboru ter bronastega in zlatega priznanja Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije opravlja z zakonom določene naloge v javnem interesu z namenom, da zagotovi trajno, strokovno in neodvisno odločanje o izbiri programov in projektov, ki se financirajo iz državnega proračuna in drugih virov financiranja. Lani je proračun agencije znašal 183 milijonov evrov.

Ob nastanku leta 2004 je agencijo kot vršilec dolžnosti direktorja vodil Janez Slak, slovenski fizik in politik, kot zadnji pa je mesto vršilca dolžnosti zasedal Blaž Zmazek, sicer redni profesor oddelka za matematiko in računalništvo na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.

Robert Repnik (Vir: repnik.com)

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Cestitke.Veliko uspeha pri delu

Starejše novice