Foto: Mediaspeed
Vlada še popolnjuje ekipo na nekaterih ministrstvih. Na ponedeljkovi seji je tako imenovala državne sekretarje na ministrstvih za izobraževanje, za infrastrukturo in za finance.

Za državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je vlada v ponedeljek imenovala Damirja Orehovca, mariborskega mestnega svetnika iz vrst SMC, v štajerski prestolnici znanega kot ravnatelja Osnovne šole Martina Konšaka. Orehovec je tudi svetnik v programskem svetu RTV Slovenija.

Za državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo je vlada imenovala Aleša Miheliča, za državno sekretarko na ministrstvu za finance pa Polono Flerin, še poroča STA.

Poleg tega je vlada razrešila Petro Brus s položaja generalne direktorice direktorata za sistem davčnih, carinskih in drugih javnih prihodkov na ministrstvu za finance. Na njeno mesto je imenovala vršilko dolžnosti Tino Humar, ki bo dolžnosti prevzela z današnjim dnem.

Ni pa vlada dala soglasja k imenovanju Nina Maletića za direktorja družbe SODO sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo. Je pa soglašala z imenovanjem Stanislava Vojska za vršilca dolžnosti direktorja družbe.

Nadzorni svet je sicer Maletića za direktorja predlagal decembra, potem ko se je s položaja po 12 letih poslovil Matjaž Vodušek. Vendar pa direktorja družbe SODO nadzorni svet imenuje ali odpokliče s soglasjem vlade. Ministrstvo za infrastrukturo je po prejemu sklepa pripravilo predlog, da vlada soglasja k imenovanju ne poda, pač pa da poda soglasje k imenovanju vršilca dolžnosti.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stary1 (nepreverjen)

citiram

Mariborski ravnatelj v čevlje državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje
ampak
vladni klovn pa je šel v copate poslanca ki ga je nadomestil
ja saj copata je copata
moj kolega na jugu reče PAPUČAR
seveda je papučar če pa je nosil copate stricom iz ozadja

miha mapinko (nepreverjen)

kdo je nosil papuče
stricem iz ozadja

In reply to by stary1 (nepreverjen)

Lena12 (nepreverjen)

In kaj je gospod do sedaj naredil za dobro Maribora? Razen, da je sebi kupil staro mescansko vilo pod Piramido?

Starejše novice