To pomeni, da tudi predvidenih 4 milijonov evrov za obnovo zahodne tribune Ljudskega vrta ostaja pod vprašanjem.

Mariborski mestni svetniki bodo danes odločali o spremembi proračuna za leto 2017 in rebalansu proračuna za leto 2018. Predvsem v rebalansu proračuna za prihodnje leto so zajete številne investicije, med katerimi je v javnosti največ zanimanja vzbudila napoved o obnovi stare tribune Ljudskega vrta. Že pred sejo pa je jasno, da bo občinski predlog težko šel skozi sito mestnih svetnikov. 

Oglasili so se Socialni demokrati Maribor, ki pravijo, da spremembe letošnjega in rebalans proračuna za leto 2018 ne bodo podprli.

Neodgovorno načrtovanje proračuna

»Skozi razpravo smo ugotovili, da predlog spremembe letošnjega proračuna ne izpolnjuje realne potrebe in zmožnosti mesta Maribor in potrjuje stališče Socialnih demokratov Maribor ob sprejemu proračuna za leta 2017/18. Naj ponovimo, da smo ob sprejemu proračuna opozorili na neuresničljivost ter pomanjkljivo in neodgovorno načrtovanje proračuna s strani mestne uprave in vladajoče garniture,« so pred današnjo sejo sporočili mariborski svetniki SD.

»Rebalans proračuna 2018 ne moremo podpreti, saj temelji predvsem na razprodaji občinskega premoženja ter prekomernem zadolževanju, brez razvojne in na rast osredotočene usmeritve,« pa so se izrekli o rebalansu proračuna za prihodnje leto.

To pomeni, da če bodo SD sledile tudi druge svetniške skupine, danes zagotovo še ne bodo potrjeni načrtovani milijoni za številne investicije v Mariboru. Kot smo že poročali želi občinsko vodstvo v prihodnjem letu, ki je tudi volilno leto, izpeljati obnovo zahodne tribune Ljudskega vrta, nakup stavbe nekdanje Probanke, obnovo Trga svobode, ureditev Koroške ceste in še nekatere druge projekte.

 

Obnovo Ljudskega vrta podpirajo

Poudarjajo, da obnovo stare tribune Ljudskega vrta vsekakor podpirajo, Mestni občini Maribor pa priporočajo, da pripravi primeren proračun in vključi tudi evropska sredstva.

»Kljub temu, da določeni projekti v odloku kažejo na potrebo po podpori, kot primer obnova stadiona v Ljudskem vrtu, proračun in posledično Mestna občina Maribor ne smejo biti talec enega samega projekta,« izpostavljajo mariborski SD.

Kje je projektna dokumentacija večine projektov?

Od mestne uprave in vladajoče garniture med drugim pričakujejo, da projekte podkrepi vsaj z projektno dokumentacijo, na podlagi katere bi lahko le te ocenili in o njih razpravljali.

»Ugotavljamo namreč, da za premnogo projektov projektna dokumentacija ne obstaja ali pa le ta ni bila razgrnjena javnosti in je poznana le kot 'suha postavka' v mestnem odloku oziroma proračunu,« so še sporočili mariborski Socialni demokrati.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice