Mestni svetniki so le podprli nadaljnji postopek prodaje Farmadenta. Predlog sprejet s 14 glasovi za, sedem svetnikov se je glasovanja vzdržalo, pet pa jih je bilo proti.

Mestni svet Mestne občine Maribor je potrdil usklajen posamezni program prodaje poslovnega deleža družbe Farmadent. Predlog sprejet s 14 glasovi za, sedem svetnikov se je glasovanja vzdržalo, pet pa jih je bilo proti.

Tokratni sklep je po zagotovilih vodstva občine zgolj eno od procesnih dejanj, ki zagotavlja nadaljevanje prodaje in omogoča objavo razpisa za potencialne kupce, a so imeli s tem na mestni občini kar precej težav. Občini Duplek in Hoče-Slivnica, s katerima mariborska občina skupaj prodaja 91,51-odstotni delež podjetja, sta medtem dokument na korespondenčnih sejah brez zapletov že podprla, poroča STA.

Prodajni postopek so začeli, ker zakon o lekarniški dejavnosti prepoveduje vertikalno povezovanje, zaradi česar bi mestni občini v Ljubljani in Mariboru morali do januarja prodati podjetji LL Grosist in Farmadent. Slednji je bil sprva preko Mariborskih lekarn v posredni lasti občin ustanoviteljic, a niti prenos lastništva iz lekarn po mnenju vodstva občine ni zadostil zakonskim določbam.

»Ko nam uspe spraviti to zadevo pod streho, imamo vse pripravljeno za objavo prodaje v medijih. Se pa že pojavljajo različni interesenti, a koliko so ti resni, se bo pokazalo, ko bodo lahko oddali svoje ponudbe in priložili tudi ustrezne garancije za resnost ponudbe,« je v petek dejal direktor mestne uprave Simon Štrancar in zagotovil, da bodo o dokončni prodaji svetniki odločali na redni seji.

Čeprav so na mariborski občini večkrat zatrdili, da pripravljajo predlog spremembe zakona, ki bi rok prodaje podaljšal z enega na tri leta, sedanji se namreč izteče že 27. januarja 2018, bi neuspešen postopek prodaje za mestno upravo pomenil dodatne težave. V nedavno potrjeni proračun za leto 2018 je namreč že vštetih 4,8 milijona evrov, ki naj bi jih prejeli prav s prodajo Farmadenta in kolikor naj bi znašala knjigovodska vrednost 83,35-odstotnega deleža MOM.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice