Nadzorniki Javne agencije za civilno letalstvo bodo jutri na Letališču Edvarda Rusjana Maribor opravljali pregled pred izdanjem obratovalnega dovoljenja družbi DRI za upravljanje z letališčem.

Danes je zadnji dan, ko z Letališčem Edvarda Rusjana Maribor upravlja Aerodrom Maribor. Včeraj okoli poldneva je na letališče prispelo zadnje letalo s potniki. Pripotovala je izraelska nogometna ekipa Maccabi Haifa, ki jo je tako doletela »čast« zadnjega leta na mariborsko letališče pred menjavo upravljavca.

Izraelci so se sicer želeli v domovino prav tako vrniti iz mariborskega letališča, a ker letališče v oči s četrtka na petek zagotovo ne bo obratovalo, se bodo morali nazaj vrniti iz graškega letališča.

Jutri na delu nadzorniki

Upravljanje letališča bi z jutrišnjem dnem morala prevzeti družba DRI upravljanje investicij, a ta še ni pridobila obratovalnega dovoljenja za upravljanje z mednarodnim letališčem. Kot pojasnjujejo pri DRI vlogo za izdajo obratovalnega dovoljenja, ki so jo 2. julija oddali, še vedno dopolnjujejo.

Časa nimajo več veliko, saj bodo jutri na mariborskem letališču nadzorniki Javne agencije za civilno letalstvo pričeli z nadzorom, po katerem bodo lahko, če ne bo potrebnih dopolnitev, družbi DRI izdali obratovalno dovoljenje za upravljanje z Letališčem Edvarda Rusjana Maribor.

Letališče bo v času nadzora zaprto, pri nadzoru pa bodo pregledovali predvsem organizacije služb na letališču in licence zaposlenih. Infrastrukture ne bodo pregledovali, saj ta ob menjavi upravljavca ostaja enaka kot doslej.

Delavci v službo na zaprto letališče

S prenosom upravljanja na družbo DRI bo stroške nase prevzela država. Po ocenah ministrstva naj bi v letošnjem letu ti stroški znašali 300.000 evrov, v naslednjem letu pa 700.000 evrov. Gre za optimistične napovedi, ki načrtujejo občutno prenizke stroške, saj je trenutno vzdrževanje Aerodroma Maribor stalo več kot 100.000 evrov na mesec.

Z delom bo jutri začelo tudi 24 zaposlenih, ki se bodo k DRI prezaposlili od Aerodroma Maribor. Vsi so junija dali odpovedi pri dosedanjemu delodajalcu in podpisali pogodbe o prezaposlitvi.

DRI vse zaposlene pričakuje jutri na svojem delovnem mestu na letališču, čeprav bo to zaradi pregleda zaprto. Agencija za civilno letalstvo medtem pojasnjuje, da prisotnost vseh zaposlenih med pregledom zaradi zaprtega letališča ni potrebna.

Na jutrišnjem pregledu bodo s strani DRI sodelovali Smiljan Kramberger, ki je vodja projekta upravljanja Letališča Edvarda Rusjana Maribor in sodelavci, zadolženi za izvajanje letaliških služb.

Zanimanje graškega letališča

DRI bo z letališčem upravljal le začasno, saj je pogodba sklenjena do 31. decembra 2020, ministrstvo za infrastrukturo pa bo v tem času iskalo trajno rešitev glede obratovanja letališča. Državi v primeru zaprtja letališča grozi vračanje evropskih sredstev, ki so bili pridobljeni za posodobitev letališke infrastrukture, ki se je izvedla pred leti.

DRI se s komericalnim delom letališča ne namerava ukvarjati, se pa pojavljajo ugibanja, da bi lahko z novim upravljavcem sodelovalo najbližje mednarodno letališče. Ne, to ni ljubljansko, ampak tisto v Gradcu.

Na graškem letališču so za Mariborinfo potrdili, da je bilo njihovo vodstvo že v preteklosti v tesnem stiku z ljudmi z mariborskega letališča in da so o trenutni situaciji dobro obveščeni. Potrdili so tudi, da so bili v preteklosti že večkrat v teku pogovori o morebitnem sodelovanju obeh letališč.

»Tudi z novim upravljavcem letališča se bomo povezali z namenom pogovorov o morebitnem sodelovanju,« je na naša vprašanja odgovorila predstavnica za medije Doris Poelt.

Več kot milijon potnikov

Letališče v Gradcu je najbližje mednarodno letališče mariborskemu in zadnja leta konstantno beleži rast. Lansko leto je graško letališče zabeležilo več kot milijon potnikov in skoraj 20.000 ton tovora. Vprašanje je, na kak način bi vodilne v Gradcu sploh zanimalo mariborsko letališče.

Glede na kratkoročne cilje družbe DRI in dosedanje nezanimanje letalskih družb za mariborsko letališče, bi morda iz vse bolj zasedenega letališča v Gradcu preselili posamezne redne linije, bodisi bi v Maribor usmerili tovorni promet.

Če so v preteklosti strokovnjaki mariborsko letališče videli kot potencialno rezervno opcijo za ljubljansko, bi se zdaj lahko zgodilo, da bi prej kot to, videli povezovanje z graškim letališčem.

Slovo Kitajcev

Danes se torej z mariborskega letališča poslavljajo kitajski investitorji, ki so preko družbe SHS Aviation v Mariboru v preteklih letih poskrbeli predvsem za velikopotezne napovedi. Napovedovali so več kot 600 milijonov evrov investicij, po kateri bi mariborsko letališče nadgradili.

Projekt bi preko kitajske pobude En pas, ena cesta v večinski meri financirale kitajske investicijske banke. Pri uresničitvi megalomanskih investicij se je zataknilo na več nivojih. V prvi vrsti pri spreminjanju državnega prostorskega načrta, ki ga je tedanji sekretar na infrastrukturnem ministrstvu Jure Leben kitajskim investitorjem obljubil že do lanskega marca. DPN še vedno ni sprejet, ministrica Alenka Bratušek pa se vse bolj nagiba k realnejši različici, ki bi bila v sožitju z okoliškimi prebivalci.

Kitajski investitorji mariborskega letališča tudi niso želeli več najemati, temveč ga upravljati preko koncesijskega akta, v kar pa ministrstvo ni želelo pristati.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mari-bor-čan (nepreverjen)

Verjetno zaprto za vedno. Ko se naši uradniki zraven spravijo, je zgodba zaključena. Bomo mogoče kdaj dirke gledali na opuščeni stezi.

LukaN (nepreverjen)

Sodelovanje z Gradcem bi lahko bilo dobra zgodba

Starejše novice