Podjetje Borgla iz Maribora namerava na platformi Kickstarter zbrati sredstva v višini 15.000 ameriških dolarjev.

Na platformi Kickstarter je mariborsko podjetje Borgla, katerega ustanovitelja sta inženirski oblikovalec Marko Borko in grafični oblikovalec Andrej Glažar, danes ob 16. uri začelo s kampanjo zbiranja sredstev za Kefirko posodo za pripravo sira. Na platformi za množično financiranje želi podjetje zbrati sredstva v višini 15.000 ameriških dolarjev.

Borko in Glažar nista novinca na Kickstarterju. V preteklosti sta na tej platformi že uspešno zbirala denar. Izpod njunih rok je namreč nastal že Kefirko – pripomoček za pripravo kefirja, ki je bil na Kickstarterju deležen velikega zanimanja. Do konca kampanje sta namreč na portalu za Kefirka zbrala nekaj več kot 50 tisoč dolarjev.  

Za izdelek že v treh urah 5000 ameriških dolarjev

V njuni drugi tovrstni kampanji pa zbirata sredstva za izdelavo in prodajo Kefirko posode za pripravo sira. Gre za kuhinjski pripomoček za domačo pripravo sira iz kefirja ter ostalih vrst sira, kot so mocarela, skuta ali maskarpone. Za pripravo domačega sira iz kefirja enostavno nalijete kefir v Kefirko posodo za pripravo sira in pustite odcejati za nekaj ur ali čez noč. Strjenemu siru lahko pred serviranjem lahko dodate še različne začimbe, zelišča ali sadje za boljši okus.

Njun izdelek je očitno tudi tokrat naletel na dober odziv na platformi za množično financiranje, saj sta samo v treh urah od začetka kampanje za svoj izdelek zbrala že 5000 ameriških dolarjev.

Zakaj vedno znova na Kickstarter?

»Za Kickstarter platformo smo se ponovno odločili, ker menimo da je to enkraten način za testiranje ideje med potencialnimi kupci. Tako najhitreje dobimo občutek, ali bo produkt sprejet s strani širše javnosti in se na podlagi tega odločimo za nadaljevanje razvoja in proizvodnjo. S kampanjo si pokrijemo večino stroškov razvoja in proizvodnje, ki so lahko za lansiranje produkta kar visoki,« pojasnjuje soustanovitelj podjetja Andrej Glažar.

»Ljudje, ki cenijo domačo pripravo hrane, vedno iščejo nove načine za pripravo obrokov iz sestavin, ki jih izberejo sami. Sedaj lahko sami doma pripravijo celo probiotični sir brez uporabe siril in drugih dodatkov. V skoraj dvoletnem razvoju tega kuhinjskega pripomočka smo želeli ustvariti pripomoček, ki bo omogočal prijetno uporabniško izkušnjo. Zato smo veseli in ponosni, da ga končno lahko predstavimo širši skupnosti na platformi Kickstarter v upanju, da ga bodo uporabniki podprli in omogočili njegov vstop na trg,« pa je še pred kampanjo dejal Marko Borko, soustanovitelj podjetja Borgla.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice