Podjetje Mikro+Polo je Sloveniji priborilo zmago na prestižni podelitvi nagrad v Varšavi European Business Awards 2019.

Podjetje Mikro+Polo je med 150 podjetji iz 33 držav postalo evropski zmagovalec prestižnega poslovnega tekmovanja European Business Awards v kategoriji »The Workplace and People Development«. Zmagovalce so razglasili 4. decembra na ekskluzivni podelitvi nagrad v Varšavi.

Dvodnevnega zaključka najprestižnejšega evropskega poslovnega tekmovanja se je udeležilo več kot 500 vodij podjetij, politikov, ambasadorjev in akademikov. 

Izvršni direktor Evropskih poslovnih nagrad Adrian Tripp je ocenil, da je podjetje Mikro+Polo z osvojitvijo te prestižne nagrade doseglo zlat standard poslovne odličnosti, saj je »podjetje izjemen primer uspešnega spoprijemanja z izzivi zelo konkurenčnega svetovnega poslovnega okolja, s čimer dosega fenomenalen uspeh in pozitiven doprinos v svet, v katerem živimo.«

Drugačno delovno okolje

V Mikro+Polo so z inovativnimi in tudi pogumnimi pristopi v odnosu do zaposlenih že pokazali, da je delovno okolje lahko prijetno in sproščeno ter da so to dejavniki, ki dokazano pozitivno vplivajo tudi na poslovno uspešnost podjetja. 

Zaposlenim omogočajo, da na delovno mesto pripeljejo svojega hišnega ljubljenčka, koristijo lahko neomejen plačan dopust, zjutraj jim postrežejo z zajtrkom, počitek med delavnikom pa preživijo v prijetnem okolju družabnih prostorov ali si privoščijo sprehod.

»Neprecenljivo je videti zadovoljne in nasmejane obraze sodelavcev, ki so pripadni podjetju in prispevajo najpomembnejši del v našo zgodbo o uspehu ter da v celotni Evropi najboljše skrbimo za svoje zaposlene,« je ob tem povedal generalni direktor Marko Podgornik, ki se pri uvajanju novih praks za boljše počutje na delovnem mestu zgleduje po praksah iz drugih držav Evrope. 

Namen evropskih poslovnih nagrad je podpirati razvoj močnejše in uspešnejše poslovne skupnosti po vsej Evropi, letos pa je tekmovanje potekalo že dvanajstič zapored.

Spomnimo, da se je podjetje sicer pred časom znašlo pod drobnogledom kriminalistov in plazom obtožb. Aktivnosti kriminalistov so bile usmerjene v dokazovanje storitve kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete. Policisti so pri tem ugotovili, da je odgovorna oseba gospodarske družbe iz območja Maribora utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja povzročitve stečaja z goljufijo ali nevestnim poslovanjem. 

Da je v preiskavo vpleteno mariborsko podjetje Mikro+Polo, je v odzivu za Mariborinfo potrdil tudi direktor Marko Podgornik. Oškodovana banka, ki je tudi sama podala prijavo, pa je BKS.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice