FOTO: Jure Makovec
Znani so finalisti za prestižno lovoriko Tovarna leta. To so: proizvajalec kozmetičnih izdelkov Henkel Maribor, proizvajalec mlečnih izdelkov Ljubljanske mlekarne in novomeški proizvajalec avtomobilov Revoz.

V izboru najboljšega industrijskega podjetja v Sloveniji letos sodeluje enajst podjetij.

»Med šestimi podjetji v ožjem izboru za lovoriko Tovarna leta 2019 je svetovalna družba KPMG, strokovni partner projekta Tovarna leta, med tri finaliste uvrstila podjetja, ki so poleg uspešnosti poslovanja najbolj izstopala po tehnološki naprednosti proizvodnje, skrbi za trajnostni razvoj oziroma okolje ter skrbi za zaposlene,« poročajo Finance.

V družbi MKGP so dejali, da finalisti prednost pred zasledovalci ohranjajo zaradi učinkovitih naložb v nove tehnologije industrije 4.0: »Povečanje konkurenčne prednosti pred zasledovalci finalisti gradijo tudi na skrbi za zaposlene in skrbi za trajnostni razvoj tovarn.

Sklepni dogodek izbora bo 9. oktobra popoldan v Novem mestu. Gostiteljica bi farmacevtska družba Krka, prejemnica naziva Tovarna leta 2018. Zmagovalca bo med finalisti izbrala štiričlanska strokovna komisija, ki bo pred udeleženci dogodka finalistom po njihovih predstavitvah zastavila še nekaj vprašanj.

Ljubljanske mlekarne imajo obrat tudi v Mariboru

V Ljubljanskih mlekarnah, ki imajo manjši proizvodni obrat še v Mariboru, izdelujejo in polnijo kar 485 različnih izdelkov. Zanje uporabljajo približno 200 različnih receptov. V družbi vsak dan povprečno sprejmejo in v manj kot 24 urah obdelajo 550.000 litrov mleka. »Celotno proizvodnjo računalniško vodijo iz kontrolnih sob v posameznih oddelkih, kjer operaterji na zaslonih sproti spremljajo in kontrolirajo pot mleka,« so zapisali v časniku Finance.

FOTO: Ljubljanske mlekarne

V Revozu na enotnem tekočem traku izdelujejo več modelov avtomobilov

V Revozu v stoodstotni lasti francoskega Renaulta od leta 2004 so doslej izdelali že več kot 4,5 milijona vozil, od tega skoraj polovico cliov. Zmogljivost tovarne je 220.000 vozil na leto; dnevno izdelajo okoli 960 cliov, twingov in smartov. »To, da različne modele izdelujejo na enotnem tekočem traku, v avtomobilski industriji ni zelo pogosta praksa, niti to, da v eni tovarni sestavljajo več različnih modelov,« so opomnili v Financah.

FOTO: Revoz

V družbi Henkel Maribor letno izdelajo 45.000 ton kozmetičnih izdelkov

Henkel Maribor je ena najpomembnejših proizvodnih lokacij v oskrbovalni mreži za poslovni program Beauty Care nemške mednarodne skupine Henkel. V Mariboru vsako leto izdelajo več kot 250 milijonov kosov oziroma 45.000 ton kozmetičnih izdelkov za nego las, telesa, kože in za ustno higieno. »Proizvodni portfelj tovarne obsega več kot štiri tisoč različnih izdelkov, ki jih razpošiljajo v več kot 30 držav po vsem svetu,« so zapisali v Financah.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice