Mestni svetniki nadaljujejo sejo o podražitvi komunale

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Mestni svetniki nadaljujejo sejo o podražitvi komunale

Mariborski mestni svetniki bodo danes nadaljevali že decembra začeto redno sejo, ki so jo prekinili tik pred začetkom razprave o ceni omrežnine za kanalizacijo, prav tako se Mariboru obetajo novi projekti.

Mestni svetniki nadaljujejo sejo o podražitvi komunale
  • Mestni svetniki nadaljujejo sejo o podražitvi komunale Mestni svetniki nadaljujejo sejo o podražitvi komunale

Danes bo znano, ali bodo mariborski občani prejemali za pet evrov višje mesečne položnice za odvajanje komunalnih voda. Podražitev in uvedba omrežnine sta po besedah mestne uprave nujni za ustrezno vzdrževanje kanalizacijskega omrežja.

Predlagan znesek za omrežnino znaša 3,88 evra na vodomer na mesec, cena odvajanja odpadne vode pa 0,3 evra na kubični meter. Povprečnemu mariborskemu gospodinjstvu bi se mesečna položnica od Nigrada tako povišala za okoli pet evrov.

Z novim letom novi projekti

Poleg tega bodo na seji govorili tudi o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za del območja Tezna. Govora bo tudi o novem parku, ki se obeta ob Pekrskem potoku.

Seja bo prav tako tekla o investiciji v celovito obnovo mestnega kopališča in upravljanja s kompleksom Mariborskega otoka s pripadajočimi objekti v skladu z zakonom o javno zasebnem partnerstvu in drugimi področnimi zakoni.

Mestni svetniki bodo odprli prvo obravnavo na temo koncesijskega akta o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo revitalizacije, rekonstrukcije in upravljanja kompleksa Mariborskega otoka.

Nazadnje pa bodo na drugi obravnavi govorili o izvedbi energetske sanacije sistemov v 16 stavbah v lasti Mestne občine Maribor in možnost financiranja teh preko doseženih prihrankov po modelu energetskega pogodbeništva.

Simona Dijak
četrtek, 5 Januar, 2017 - 11:40 Osveženo: 5. Januar 2017 - 11:40

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.