Mariborski mestni svetniki so na drugi redni seji potrdili člane nadzornega odbora občine. Predsednik odbora je profesor na mariborski pravni fakulteti Saša Prelič.

Mestni svetniki so s 25 glasovi od 45 potrdili predlagano sestavo nadzornega odbora, ki je predvsem pri opoziciji sprožil številne kritike. Predsednik nadzornega odbora občine, ki je najvišji organ nadzora javne porabe v občini, je postal Saša Prelič. Podpredsednik odbora je Gregor Ficko, člani pa Boris Cokoja, Drago Naberšnik, Božidar Kastelic, Florjana Bohl in Dušan Lesjak.

Kangler: To je pobalinsko

Del javnosti in nekateri svetniki so kritizirali imenovanje Preliča, saj je ta pred volitvami javno podprl župansko kandidaturo Saše Arsenoviča. Najostrejša kritika sta bila Franc Kangler in Saša Pelko.

Kangler je županu očital, da je mesta v nadzornem odboru razdelil med partnerje bodoče koalicije. »To ni demokratično, to ni pravično, to je pobalinsko,« je poudaril Kangler.

Župan Arsenovič je kritike zavrnil in poudaril, da je mariborska občina ena izmed redkih občin v državi, kjer članstvo v nadzornem odboru ni politično. Na očitke o podpori s strani Preliča je odgovoril, da »ni z menoj povezan, je pa izjemen strokovnjak in verjamem, da nas bo nadziral, kot se spodobi.«

Občina s spremenjenimi mejami

Druge vsebinske teme kot sta letni program športa in odlok o pogrebni službi so na predlog župana umaknili z dnevnega reda. Mestni svetniki pa so potrdili manjše spremembe poteka meje med Mestno občino Maribor in sosednjimi občinami.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice