Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je s sodelavci včeraj, 24. aprila, obiskal Rogatec, kjer se je srečal z župani občin Rogatec, Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli.

Glavna tema pogovora je bila seznanitev z razmerami na področju nezakonitih migracij na vzhodni meji.

Kot je v izjavi za javnost po srečanju povedal minister Hojs, na tem delu problematika nezakonitih prehodov meje sicer ni tako velika, so pa nezakonite migracije močno prisotne drugje, kot so na primer območja občin Ilirska Bistrica, Črnomelj, Kočevje.

»Ugotavljamo, da obstaja velik potencial oziroma zelo velika verjetnost, da se bo migrantski val znova bistveno povečal. Zato je po naši oceni treba aktivirati dodatne sile slovenske policije. Te bomo s popuščanjem epidemije, ki jo pričakujemo v naslednjih dneh, tednih, vsekakor v večji meri intenzivirali na naši južni meji. Vsekakor pa še vedno podpiramo večjo aktivnost oziroma prisotnost slovenske vojske na južni meji,« je dejal Hojs.

Ob tem je minister ponovno poudaril potrebo po aktiviranju 37. a člena Zakona o obrambi. Tudi vsi prisotni župani so izpostavili pomembnost te aktivacije pri nadaljnjem varovanju državne meje in izrazili svojo podporo. Prav tako so pohvalili dobro sodelovanje med občinami, policijo in vojsko.

Hojs se je vsem slovenskim županom zahvalil za njihov velik prispevek pri obvladovanju in zajezitvi epidemije koronavirusa, predvsem pri spoštovanju odloka o začasni prepovedi gibanja. Rezultati v zadnjih dneh nakazujejo možnost, da bi lahko relativno kmalu začeli sproščati ukrepe, je povedal.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bosstjan21 (nepreverjen)

Srčno upam,da obstaja kakšna možnost,da ti tega ne boš dočakal...

Bosstjan21 (nepreverjen)

Evo,kaj sem rekel,zdaj ko so afere na planu bo začela ta SDS-ova drhal spet nabijat o migrantih samo,da preusmeri pozornost...samo se še bojim,da ne bodo na meji "žrtvovali" kakšnega policista ali pa vojaka,pokvarjeni so zadosti...🤔

gargamel (nepreverjen)

.....nikoli ne reci nikoli !

In reply to by Bosstjan21 (nepreverjen)

Kritik (nepreverjen)

Ob Sotli je doma Počivalšek ,sicer na Hrvaški strani v Zaboku ,torej mu je posel z migranti zelo blizu . Morda tako kot maske .

Navijac (nepreverjen)

Partnerko ima iz Cro

In reply to by Kritik (nepreverjen)

markow83 (nepreverjen)

Obstaja dosti večja verjetnost, da bo Hojs v kratkem pristal v zaporu.

Starejše novice