Minister za infrastrukturo je obiskal Slovensko Bistrico in Maribor. S predstavniki občine Maribor je na sestanku debatiral o pomembnih infrastrukturnih projektih v občini. Največji potencial za regijo predstavlja prenova mariborskega letališča.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je obiskal Maribor, kjer si je ogledal prenovljeni podvoz v Ljubljanski ulici in novo košarkarsko igrišče v Magdalenskem parku. Nato se je sestal s predstavniki Mestne občine Maribor, direkcije za infrastrukturo ter občin Miklavž na Dravskem polju in Hoče - Slivnica. 

Na sestanku so se pogovorili o morebitnih projektih in o tem, kaj lahko storijo glede na dano finančno situacijo in trenutne razmere, ki jih kroji covid-19. Izpostavili so mariborsko letališče.

»Na razvoj tega letališča gledamo s prav posebnim strateškim pomenom. Na ministrstvu za infrastrukturo vodimo vse postopke, da bi prišli do prvih idejnih zasnov, da bi prišli do modernega, zelenega logističnega centra,« je povedal Vrtovec.

Vrtovec napoveduje celovito ureditev letališča

»To je edinstvena priložnost za razvoj te regije, za še močnejše gospodarstvo v Mariboru,« je dodal Vrtovec. Na ministrstvu bodo šli v tej smeri, da bo letališče zraslo v logistični center, ki bi bil v pomoč tudi Luki Koper. Hkrati se to ne bi izključevalo z ostalimi aktivnostmi na letališču. 

Vrtovec napoveduje, da bo država celovito uredila letališče, saj v trenutnem stanju letališča ni prihodnosti: »Naj povem, da je to eden izmed top pet projektov našega ministrstva. Vse, kar je v moji moči bom naredil, da se bo to letališče preuredilo in bo Mariboru in Sloveniji v ponos.«

Diskusija je potekala tudi okoli ostalih infrastrukturnih projektov in izzivov. Dotaknili so se izzivov na področju železniškega prometa, razvoja kolesarskih povezav in večje obnove cest, zlasti pa južne obvoznice.

»Mesto Maribor ima izredno močno strokovno ekipo, ki ve kaj hoče,« je dodal mariborski župan Saša Arsenović. Po njegovem mnenju so si postavili dobre časovnice dela in operativno razdelili delo. »Verjamem, da se bomo še večkrat videli, ko se bomo skupaj veselili ob opravljenih projektih,« je še povedal.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ozon (nepreverjen)

Ena izmed mnogih idej za zobanje in da se imajo politiki s čim ukvarjat, želimo si vsi, da ne bi bilo tako, kot je

Navijac (nepreverjen)

Ja kaj pa se caka?
Naredite nekaj,ce jem med top 5

Starejše novice