Foto: Bobo
Inšpekcijski nadzori pokazali, da nekateri posamezniki dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT ob preverjanju ne želijo izkazovati.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in minister za javno upravo Boštjan Koritnik sta se v sredo v razgovoru s pristojnimi inšpekcijskimi službami seznanila z rezultati strožjega nadzora izpolnjevanja pogoja PCT. 

Inšpekcijski nadzori so pokazali, da posamezniki dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT ne želijo izkazovati.

Nezadovoljstvo nad posamezniki, ki ne želijo pokazati dokazil

Inšpektorji pristojnih inšpektoratov so skupaj izvedli več nadzorov in v povezavi s kršitvami izrekli več prekrškovnih ukrepov. 

»Zaskrbljujoče so ugotovitve, da posamezniki dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT ne želijo pokazati ali pa izražajo svoje nezadovoljstvo nad tistimi, ki nadzor izvajajo,« sta zapisala Koritnik in Počivalšek.

Razlagata, da s poostrenim nadzorom želijo ljudi opomniti, naj se vedejo previdno in preventivno in pozivata, da je odgovornost, da skrbimo za svoje zdravje in za zdravje bližnjih, na nas samih. 

»Trdno verjameva, da lahko le s skupnimi napori preprečimo morebitna zapiranja. Slovenska družba si namreč ne more privoščiti vnovičnega strogega omejevanja ali zaustavljanja gospodarskih dejavnosti,« sta še zapisala.

Inšpektorji naj bodo strožji

Inšpektorje nagovarjata, da svoje delo nadaljujejo dosledno in strogo, saj bodo s tem pripomogli k izboljšanju sicer nezavidljive zdravstvene situacije. 

»Zavedava se, da z inšpekcijskim nadzorom ni mogoče zajeti vseh situacij, kjer bi lahko prišlo do prenosa okužb, zato ponovno apelirava na vse državljane, naj ravnajo odgovorno ter dosledno upoštevajo pogoje PCT in se poslužujejo drugih samo/zaščitnih ravnanj,« sta zapisala na spletnih straneh Vlade Republike Slovenije.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

PCT preverjanje lahko opravi le zdravstveni inšpektor ob prisotnosti policije ... noben varnostnik ali podoben kekec tega ne sme ... tožite njih, tožite njihove delodajalce in tiste, ki so jih najeli oz. zanje opravljajo to nedovoljeno raboto ...

Starejše novice