Ministri in državni sekretarji nove vlade bodo imeli najvišje možne plače kot po zakonu o sistemu javnih plač v javnem sektorju lahko pripada tem funkcijam

Iz zakonodaje je razvidno, da plačni razred ministra določi predsednik vlade v okviru določenega razpona, plačni razred državnega sekretarja pa vlada na predlog ministra za javno upravo.

V prejšnji vladi Marjana Šarca so bili sicer vsi ministri z izjemo finančnega umeščeni v najnižji plačni razred, to je v 62., enako vsi državni sekretarji, torej v 59, piše STA. Zdaj bodo državni sekretarji na ministrstvih v 61. plačnem razredu, ministri pa v 64.

V najvišji, 65. plačni razred, so na primer uvrščeni predsedniki vlade, republike in državnega zbora.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je včeraj zatrdil, da ne gre za povišanje plač, pač pa za določitev plačnega razreda.

Vlada Janeza Janše je včeraj dala tudi soglasje, da se lahko javnim uslužbencem, vezanim na osebno zaupanje funkcionarja v kabinetu predsednika vlade, generalnega sekretarja vlade, ministrov in predstojnikov vladnih služb določi plačni razred, ki je za pet plačnih razredov višji od plačnega razreda posameznega delovnega mesta oziroma naziva, in sicer z dnem sklenitve delovnega razmerja.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

Najprej so poskrbeli zase, očitno komaj shajajo z nekaj jurji na mesec. Vsem ostalim pa odlog plačevanja prispevkov in kreditov v času ko ne bodo nič zaslužili.

Gre za posebne (nepreverjen)

"vi rus place" v izolaciji

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

LudiRudi (nepreverjen)

Virus bo deloval dokler ga ne bodo z EU zakonom prepovedali .

levi komunist (nepreverjen)

citiram

V prejšnji vladi Marjana Šarca so bili sicer vsi ministri z izjemo finančnega umeščeni v najnižji plačni razred, to je v 62., enako vsi državni sekretarji, torej v 59, piše STA. Zdaj bodo državni sekretarji na ministrstvih v 61. plačnem razredu, ministri pa v 64.

Kateri razred pa je imel Rjavc

Starejše novice