Slika je simbolična.
Počitnice za šolarje so se že pričele, na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport pa se že intenzivno pripravljajo na jesen.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je na včerajšnji novinarski konferenci povedala, da je po njenem mnenju treba zagotoviti 'vse možne pogoje' za izobraževanje v prostorih šol, ne glede na epidemiološko sliko.

Zagotovila je, da so se kot vlada po odpiranju šol po novem letu zavezali, »da ima šolanje v prostorih šole prioriteto in da se bodo vsi preostali ukrepi prilagojeni temu«, poroča RTV Slovenija.

Prihodnost odvisna od vsakega posameznika

Kot še poroča RTV Slovenija, je Kustečeva kljub temu posvarila, da prihodnost ni odvisna zgolj od rešitev šol in ministrstva, ampak od vsakega posameznika. 

»Zato na tem mestu še enkrat poziv k premisleku glede cepljenja, glede vseh preostalih ukrepov, ki jih je treba spoštovati, zato da bomo lahko res izobraževanje peljali in nadaljevali v prostorih šol,« je dejala.

Kot so zapisali, ministrica pravi, da priprave na prihodnje šolsko leto že potekajo, pripravljeni pa moramo biti na različne scenarije.

»Vsi si želimo, da se izobraževanje v jeseni začne in ostane v prostorih šole. Verjamem pa, da se vsi skupaj hkrati zavedamo, da je to v prvi vrsti predvsem odvisno od nas samih. Mi smo tisti, ki v resnici kontroliramo virus,« je povedala in dodala tudi, da virus lahko nadziramo le s cepljenjem.

Za učence obvezno testiranje dvakrat na teden?

Glede obveznega testiranja je ministrica povedala, da je to dvakrat na teden za učence obvezno že v večini šol po Evropi.

»V večini šol po Evropi je testiranje nekaj, kar je sestavni del šolskega procesa, že sedaj. Dvakrat na teden, obvezno, praviloma v šolah. Če želimo varno izobraževanje v prostorih šole, je to nekaj, o čemer se več ne smemo pogovarjati ali da ali ne,« pravi Kustečeva.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Viznik (nepreverjen)

Ti si že cepljena od rojstva

pohorskisvizec. (nepreverjen)

Pa res verjame, da bo prehlad odšel z obličja zemlje. Jesen bo pokazala, da mladim ne bo nič, starejši pa bomo kot stoletja prej umirali zaradi svojih bolezni, do konca pa nas bo dotolkel prehlad, pa če nas cepijo vsak dan, ne bo uspelo, da bi večno živeli.naj se raje ukvarja s tem za kar je plačana, otroke pa pusti živeti in se izobraževati. Svečke pod nosom smo stoletja nosili, a zato ni nihče umrl

In reply to by Viznik (nepreverjen)

Breza 22 (nepreverjen)

To je nedopustno! Pri otrokih pa se vse konča!!! Cepljenje v osnovnih šolah lahko kar pozabite! Že tako so otroci polni strupa od vseh ostalih obveznih cepljenj (alergije, hiperaktivnost, motnje učenja, pomnjenja, in tolerance na hrano, celijakija,..). V skrajni sili bo pač spet šolanje od doma!

Francccccc (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ja kaj pa je s tem narobe če že cepljeni niso otroci? Itak to imajo povsod okrog nas... Jao mamice mamice... itak ste verjetno tudi proti obveznemu služenju vojske, zato pa imamo tako mladino dandanes ko mamica pride z njimi na razgovor za službo.

In reply to by Breza 22 (nepreverjen)

Igor ja (nepreverjen)

Pol se pa ti cepi še enkrat za moje otroke

In reply to by Francccccc (nepreverjen)

MamaTreh (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Meni pa se zdi smiselno… Otroci spadajo v šolske prostore… Če se bo treba testirat, je to še najmanj… Samo, da življenje čim bolj normalno teče in da so šole odprte….

Naj probajo,bo… (nepreverjen)

Wtf je z tabo narobe

In reply to by MamaTreh (nepreverjen)

pohorskisvizec. (nepreverjen)

tudi jaz se strinjam z mamo treh
Vso politično podporo imaš mama treh
Vsi ki se ne bodo cepili so sigurno pedri in lezbače

In reply to by MamaTreh (nepreverjen)

Napovedovalec1234 (nepreverjen)

Smo v vojni! Problem je da 90% slepo verjame politikom in medijem... na vsake 2-3 mesce nam vzamejo delcek svobode.... narod pa jim ploska.... obup :(

Sumič (nepreverjen)

Ta je fukje.., pa ne dam otroka cepit za noben denar, naj proba to naredit te bo videla kaj se pravi ustaja.

Hujs (nepreverjen)

Jeseni bo ministrica že bivša kokoš iz janševe jate .

ZMAGO (nepreverjen)

tvoja mama tudi

In reply to by Hujs (nepreverjen)

Naj probajo,bo… (nepreverjen)

Naj probajo,bo hitro ona cepljena..........v čelo

Francccccc (nepreverjen)

Večina komentarjev gre v smer kot da samo naša vlada sprejema ukrepe... če bi bili malo bolj pismeni in razumeli kak tuj jezik bi vedeli da so naši ukrepi eni najmilejših, Italija do pred kratkim imela policijsko uro, Avstrija ffp2 maske, teste otrok, podobno Nemčija itd...

In reply to by Naj probajo,bo… (nepreverjen)

pohorskisvizec. (nepreverjen)

a je tebi bik v glavo se sprdnil da si tako fuknjeni

In reply to by Francccccc (nepreverjen)

Francccccc (nepreverjen)

Evo, se vidi nivo ljudi tukaj... primitivno in sebično do kraja.

In reply to by pohorskisvizec. (nepreverjen)

Koncajte novin… (nepreverjen)

Pa res verjame, da bo prehlad odšel z obličja zemlje. Jesen bo pokazala, da mladim ne bo nič, starejši pa bomo kot stoletja prej umirali zaradi svojih bolezni, do konca pa nas bo dotolkel prehlad, pa če nas cepijo vsak dan, ne bo uspelo, da bi večno živeli.naj se raje ukvarja s tem za kar je plačana, otroke pa pusti živeti in se izobraževati. Svečke pod nosom smo stoletja nosili, a zato ni nihče umrl.

PuklastiVanč (nepreverjen)

Zaprimo državo ... nismo je vredni!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice