Lista mladih je za župana javno podprla Sašo Arsenoviča. Ta je razkril, da v ozadju v zameno za podporo že poteka 'kupčkanje za stole'.

Saša Arsenovič ali Franc Kangler? To je vprašanje, na katerega bodo Mariborčani odgovorili 2. decembra v drugem krogu županskih volitev. Velik vpliv imajo lahko tudi kandidati, ki so sicer že izpadli iz tekme. Nekaj dni po volitvah tako že prihajajo prve podpore kandidatom.

Javne podpore Francu Kanglerju še ni izrekla nobena stranka ali kandidat, nasprotna pa je situacija pri Saši Arsenoviču. Kot prvi so mu izrekli podporo pri Stranki mladih – Zeleni Evrope, ki jo bo v mestnem svetu zastopal Igor Jurišič in Stranka medgeneracijskega sodelovanja in razvoja, ki ji predseduje Borut Ambrožič in ni uspela priti v mestni svet. Arsenoviča je podprl še Aleksander Kamenik, osebno, izven stranke DeSUS, ki o podpori še ni odločala, tudi Uroš Prikl.

Matjašič: Prepričala nas je vsebina in dejanja

Danes so svojo podporo županskemu kandidatu izrazili v Listi mladi. Povezujemo, ki ji predseduje Matic Matjašič, ki bo s 24 leti najmlajši izmed 45 mestnih svetnikov v prihodnji sestavi mariborskega mestnega sveta.

»V kampanji smo jasno povedali, kaj je narobe in objektivno soočali bivšega župana z razlogi in krivdo, da je to mesto vodil slabo. Številne kritike smo usmerili tudi v delovanje župana pred njim. Pustimo preteklost in poglejmo naprej v prihodnost,« je uvodoma povedal Matjašič in pojasnil, da so že tekom kampanje videli, da imajo podobne poglede na mariborske težave s kandidatom Sašo Arsenovičem.

Čeprav so bili po Matjašičevih besedah dobro sprejeti v obeh štabih po objavi prvih rezultatov v nedeljo pozno zvečer, jih je že med kampanjo zmotil odnos Franca Kanglerja, ko se ni udeležil njihovega soočenja. Prav tako jih je k sodelovanju po koncu prvega kroga povabil le Arsenovič.

»Ključna točka programa, ki nas je prepričal, je trajnostni razvoj mesta in zaveda po iskanju boljših pogojev za življenje v Mariboru. Saša Arsenovič, bodoči mariborski župan, nas je prepričal z vsebino in dejanji, zato vabimo vse, da gredo na volitve in podprejo gospoda Arsenoviča. Mladi podpiramo gospoda Saša Arsenoviča za župana mesta Maribor in si želimo, da gredo vsi Mariborčani na volitve,« je povedal Matjašič.

Arsenovič: Nekateri že kupčkajo za stolčke

Županski kandidat Saša Arsenovič, ki je v prvem krogu dobil največjo podporo volivcev, se je zahvalil za podporo mladih. »Verjamem, da so mladi v meni prepoznali tisto 'novo dobro' in da si ne želimo 'prastarega starega' ter da si želimo naprej,« je začel Arsenovič.

V nadaljevanju je razkril, da nekateri županski kandidati oziroma stranke, ki so se uvrstile v mestni svet, svojo podporo pogojujejo z zagotavljanjem določenih položajev: »Eni bi se raje kupčkali za stole, ki jih jaz še seveda nimam. Gremo najprej na volitve in potem lahko začnemo skupaj ustvarjati boljše mesto.«

»Prepričan sem, da nam bo z ekipo uspel razvojni preboj. Pri tem ne mislim samo na gradnjo in tlakovanje, temveč tudi na povezovanje in razvoj v smislu Maribora kot blagovne znamke. Želim, da si povrnemo dostojanstvo, ki so nam ga z leti malo odvzeli in da postanemo štajerska metropola, z vsem kar to pomeni. Hvala mladim, vidim, da je treba graditi na mladih, ki si upajo,« se je podpori mladih zahvalil Arsenovič.

»Ime Arsenovič za Maribor je povedalo vse. Naša stranka so vsi, ki tukaj živijo. Za vse bi radi ustvarili boljšo kvaliteto življenja in verjamem, da ko bo končan drugi krog, da bodo vsi mestni svetniki moji sodelavci. Z vsemi sem se pogovarjal, neformalne podpore je zelo veliko,« je o dozdajšnji podpori povedal Arsenovič. Prihodnji teden bi tako lahko po Jurišičevi, Ambrožičevi, Kamenikovi, Priklovi in zdaj še Matjašičevi podpori izpadlih kandidatov sledile nove.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice