Po informacijah s strani zaposlenih v Mariborski livarni Maribor smo na Mariborinfo objavili članek z naslovom V Mariborski livarni dva delavca okužena s koronavirusom? Vodstvo molči.

Po objavi prispevka z naslovom V Mariborski livarni dva delavca okužena s koronavirusom? Vodstvo molči je vodstvo Mariborske livarne Maribor vrnilo klice uredništvu Mariborinfo in vztrajalo pri objavi spodnjega popravka.

»V MLM d. d. primarno poudarjamo, da smo novinarsko vprašanje prejeli ob 13.36, kar je skoraj eno uro po tem, ko je članek, da vodstvo molči, že bil objavljen. Tudi navedbe o domnevno dveh okuženih niso resnične, saj vodstvo o kakršnih koli potrjenih okužbah ni obveščeno. V prejšnjem tednu je zbolel naš delavec, ki je bil na testiranju za koronavirus negativen in preboleva angino. Je pa res, da smo eno delavko z vročino poslali domov, saj striktno upoštevamo vsa priporočila in se iz ure v uro prilagajamo nastali situaciji. Neresnične, zlonamerne in nepreverjene so nadaljnje informacije, da naj bi vodstvo karkoli skrivalo in da naj bi delavcem na kakršenkoli način grozili. Prav tako ni res, da delavcem nismo zagotovili dovolj zaščitne opreme in razkužil. V vse oddelke smo namestili razkužila in dodatna mila za umivanje rok. Prav tako smo namestili navodila kako učinkovito umivati roke in uporabljati razkužila. V jedilnici smo mize razporedili tako, da so med njimi razmaki najmanj 1 meter, zaposleni hodijo na malico v manjših skupinah. Ukinili smo vse ne nujne sestanke v podjetju in prav tako z zunanjimi obiskovalci ter poslovnimi partnerji in zamrznili vsa službena potovanja. Vsem dobaviteljem in poslovnim partnerjem smo poslali dopis z urejanjem transporta v podjetju, ki je strogo pod nadzorom vratarske službe ter vstop uredili tako, da se šoferji in kamioni v podjetju zadržujejo čim krajši čas.

Prav tako smo priskrbeli zaščitna sredstva delavcem, ki so v kontaktu s šoferji. Vsem delavcem, ki jim narava dela dopušča, smo omogočili delo od doma. Delavcem, ki nimajo varstva otrok zaradi zaprtja šol in vrtcev, smo omogočili, da ostanejo doma oziroma opravljajo delo od doma. Prav tako smo se dogovorili, da ostanejo doma delavci, ki se na delo vozijo z javnim prevozom in nimajo druge možnosti za prihod na delo. V podjetju smo omejili delo študentov ter začasno opravljanje rednega praktičnega pouka dijakov in študentov. V obdobju omejitev ne bomo zaposlovani novih sodelavcev.

V vse obrate v podjetju smo že v prejšnjem tednu namestili dodatne podajalce mil in razkužila. Prav tako smo izobesili navodila za pravilno in učinkovito umivanje in razkuževanje rok.

Trenutno so na delu okrnjene ekipe delavcev, proizvodnja teče zaenkrat po trenutnem planu.

K dobavam naših izdelkov nas zavezujejo pogodbe s kupci. Trenutno ni prišlo do upada naročil. V kolikor bi do odpoklicev s strani naših kupcev prišlo, se bomo primorani posluževati zakonskih možnosti glede zmanjševanja kadra.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice