Foto: Grega Pleteršek
32 prvoprenesenim delavcem na Javnih holding Maribor se je danes pridružilo še 51 sodelavcev.

Javni holding Maribor, družba za izvajanje strokovnih in razvojnih nalog na področju gospodarskih javnih služb, je z današnjim prehodom druge skupine zaposlenih iz matičnih podjetij popolnoma operativen. 

Na holding je že 15. januarja 2021 prešlo 32 zaposlenih z Energetike Maribor, Mariborskega vodovoda, Marproma, Nigrada, s Pogrebnega podjetja in Snage, ki se jim je danes pridružilo še 51 sodelavcev s področij financ in računovodstva, informacijske tehnologije ter strateškega komuniciranja in marketinga.

Strokovne službe Javnega holdinga Maribor tako sestavlja 83 sodelavcev, ki bodo matičnim podjetjem zagotavljali ustrezno podporo, da se bodo lahko v celoti usmerila v razvoj storitev javnega pomena. 

»Zaradi aktualne situacije in doslednega upoštevanja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa skupina danes prenesenih zaposlenih z izjemo že prenesenih in nekdanjih sodelavcev Nigrada zaenkrat še ostaja v prostorih svojih matičnih podjetij oziroma dela od doma, svoje pisarne na holdingu pa bodo zasedli takoj, ko bo to mogoče,« so sporočili iz holdinga.

Kot še dodaja vodstvo holdinga, so bili vsi zaposleni na Javni holding Maribor preneseni ob upoštevanju določil 75. in 76. člena zakona o delovnih razmerjih, ki zagotavljajo ohranitev dosedanjih pravic in obveznosti iz delovnega razmerja najmanj v obdobju enega leta po prenosu in kontinuiteto zaposlitve. 

»V začetnem obdobju bodo njihova delovna mesta sovpadala z dosedanjimi, po obdobju tranzicije, ki bo trajalo eno leto, pa je načrtovana vzpostavitev nove organizacijske strukture, pri čemer bo mariborski holding, tako kot v že izpeljanih postopkih, še naprej sodeloval z vsemi reprezentativnimi sindikati in s svetom delavcev,« so še zapisali.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Najprej prehod na holding, potem prehod na Sončno upravo ...

Policija zapira (nepreverjen)

svet24 /clan/novice/slovenija/6017ca3d57c10/odprl-je-fitnes-policisti-so-ze-cakali-pred-vrati

Starejše novice