Mariborski mestni svetniki bodo danes razpravljali o novem postopku prodaje družbe Farmadent. Na dnevnem redu seje imajo tudi vrsto infrastrukturnih projektov.

Po napovedih mariborskega župana Andreja Fištravca bodo dodatno na dnevni red uvrstili tudi obnovo Koroške ceste. Te po najnovejših načrtih ne bodo povsem zaprli za promet, temveč bodo uvedli zmanjšano hitrost vožnje ter tako poskušali zmanjšati prometno obremenitev enega najstarejših delov mestnega jedra. 

Razlog za nenaden preobrat tik pred zdajci, je bila seznanitev z makroanalizo prometnih tokov, ki so jo izvedli na Fakulteti za gradbeništvo. Analiza je pokazala, da je prenova prometnic v Mariboru smiselno izvajati v zaporedju, promet v Mariboru pa zaprtja Koroške ceste ne bi dobro prenesel.

Občina namerava dela v vrednosti 3,8 milijona evrov začeti izvajati prihodnje leto, v času obnove pa naj bi bila Koroška cesta z Glavnim trgom vedno delno prevozna, poroča STA. Drugače bo z Malečniškim mostom, ki naj bi bil zaradi načrtovane obnove zaprt vsaj leto dni. Obnova mostu naj bi stala okoli 1,5 milijona evrov, od tega naj bi 400.000 evrov prispevale Dravske elektrarne Maribor.

Mestni svetniki bodo imeli danes med drugim na mizi tudi projekt izgradnje nadhoda čez Titovo cesto ter obnovo Lackove in Streliške ceste, ki tečeta vzporedno z v prihodnosti načrtovano južno obvoznico mesta.

Ponovno bodo tudi razpravljali o prodaji deleža v farmacevtski družbi Farmadent, do česar so številni mestni svetniki zadržani. Nova časovnica prodajnega postopka predvideva objavo novega javnega poziva v začetku aprila in sklenitev prodaje julija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice