V Velenju so se te dni na več mestih pojavili plakati z nacistično ideologijo in simboli, policija preiskuje sum kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva. Na plakate se je odzval tudi mariborski poslanec Levice Franc Trček.

Na plakate z nacistično vsebino so Velenjčani naleteli na avtobusni postaji in na mostu, kar je za RTV SLO potrdila tudi celjska policija. Tam so prejeli prijave glede vsaj šestih plakatov. Kdo je plakate nalepil, ni znano, je pa ob nacističnih sporočilih na njem naveden spletni naslov družbenega omrežja za komuniciranje Discord.

Na Policijski upravi Celje preiskujejo sum kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, za katero je zagrožena kazen do dveh let zapora.

Trček z odprtim pismom novemu predsedniku državnega zbora

Na pojav nacističnih plakatov na Štajerskem se je odzval tudi mariborski poslanec Levice Franc Trček, ki je na svojem družbenem omrežju Facebook objavil odprto pismo novopečenemu predsedniku državnega zbora Mateju Toninu.

ODPRTO PISMO

Spoštovani "začasni" predsednik DZ gospod mag. Matej Tonin,

v predhodnem sklicu DZ ste bili podpredsednik KNOVS in ste žal, če povem v jeziku razumljivem vsem, držali štango gospodu mag. Grimsu ter njegovim zlorabam te zelo pomembne komisije, ki jo je le-ta prepogosto izkoriščal v izjavah za medije kot trobilo sovražnega govora.

S terena mi javljajo, da se danes ob Velenjskem jezeru pojavljajo plakati skrajno radikalnih desničarskih skupin, ki govorijo o rasi in vsebujejo tudi svastiko.

Ko sem kot član KNOVS povprašal o tovrstni skrajnodesničarskih radikalnosti, je bilo odgovor tudi s strani tistih, ki se s tem ukvarjajo, da problema ni in da je vse pod kontrolo. Očitno nam je nekdo, ki bi moral skrbeti za našo varnost, izdatno lagal gospod Matej Tonin?

Ste pa držali štango gospod Matej Tonin, ko je mag. Grims pesnil o "radikalni levici".

Tako vi gospod "začasni" predsednik DZ kot tudi gospod predsednik RS sta ubrano ubesedovala, da je potrebno kar se da pohiteti z oblikovanjem MDT naše nove sestave DZ.

Verjetno še niste pozabili gospod Matej Tonin, da je preiskovana komisija o pranju denarja in potencialni proliferaciji v NLB in NKBM, katere nadomestni član iz vrst NSi ste bili tudi vi, soglasno ugotovila tudi, da je predsedujoči gospod mag. Grims zavajal člane in članico KNOVS in zlorabljal delo komisije in je neprimeren za predsedovanje KNOVS.

Upam, da gospod Matej Tonin ne boste v nadaljnih kadrovskih mešetarjenjih ob oblikovanju MDT prelomili te ugotovitve, ki ste jo tudi vi iz NSi podprli, ker, kot sami radi izpostavljate, varnost je preresna zadeva, da bi jo zaupali tovrsnim zlorabam s strani katerkoli PS v sestavi DZ.

Tudi o tovrstni nestrpnosti in nevarnosti ustavne ureditve RS upam, da boste namenili čas na prvi naslednji seji kolegija "začasnega" predsednika DZ.

Varen in strpen preostanke teh prazničnih dni želim vam in vaši družini gospod Matej Tonin,

Franc Trček

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
politik v zaporu (nepreverjen)
Hunder (nepreverjen)

Pač komentar tipičnega komija oz po novem levičarja sicer pa je napletu kup nepovezanih in nekoherentnih tem.

Friderik 1950 (nepreverjen)

Ah gospod Trček se pač rad imponira, pa mu zato tudi vsak plakat prav pride.

stališča .. problemi (nepreverjen)
Friderik 1950 (nepreverjen)

Po pomoti vznemirjeni Terček. Pred nekaj dnevi so v Velenju snemali film 'Velenje v okupaciji', pa so pomočniki scenarista nalimali napačne plakate. Pomota pač.

Starejše novice