Podjetja z območja Maribora in okolice se lahko potegujejo za nepovratna sredstva.

Mariborska razvojna agencija in Regionalna razvojna agencija Koroška bosta po poročanju STA predvidoma sredi februarja v sodelovanju s Slovenskim regionalno razvojnim skladom, gospodarskim ministrstvom in sodelujočimi bankami objavila javni razpis za sofinanciranje malih začetnih naložb.

Za razvoj in nova delovna mesta

Gre za nepovratna sredstva in garancije za kredite, ki bodo na voljo za razvoj mikro, malim in srednje velikim podjetjem, so za STA povedali na RRA Koroška. Cilj razpisa je ohraniti oziroma ustvariti nova delovna mesta in povečati zaposlovanje, zmanjšati razvojni zaostanek in spodbuditi začetna vlaganja na območju Maribora z okolico, ki je opredeljeno kot problemsko območje.

Z garancijami želijo pomagati pri prestrukturiranju gospodarstva v regiji v smeri dviga dodane vrednosti ter spodbuditi razvoj novih tehnologij in produktov, poroča STA.

Od 8 tisoč do pol milijona

Za pridobitev nepovratnih sredstev morajo podjetja prej dobiti garancijo po še veljavnih pogojih lani objavljenega tretjega javnega razpisa v okviru regijske garancijske sheme za Podravje in Koroško. Mariborska razvojna agencija bo za odobrene garancije imela na voljo nekaj več kot 2 milijona evrov, koroška pa dobrih 1,5 milijona evrov, še poroča STA.

Najvišji znesek kredita je 500.000 evrov, najnižji pa 8.000 evrov. Garancija lahko znaša od 50 do 80 odstotkov višine najetega kredita.

Podjetja z območja Mestne občine Maribor in občin Kungota, Pesnica, Hoče-Slivnica, Ruše, Selnica ob Dravi, Podvelka, Radlje ob Dravi in Ribnica na Pohorju bodo lahko kredite najela pri Delavski hranilnici, Sparkasse, NLB in Novi KBM. Kandidirajo pa lahko tudi za največ 50.000 evrov nepovratnih sredstev za sofinanciranje manjših začetnih naložb, za kar je na voljo 1,36 milijona evrov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice