Mariborski župan Saša Arsenovič si je med dopustom ogledal teniški turnir serije Adria Tour, na katerem je izbruhilo manjše žarišče koronavirusa.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je med dopustom na Hrvaškem obiskal tudi Zadar, kjer si je ogledal teniški turnir serije Adria Tour, je prvi razkril Večer

Kot so za Mariborinfo potrdili na občini, se župan počuti dobro.

»Stika z igralci in organizatorji ni imel. Ker je trenutno še vedno na dopustu, bo preventivni test opravil to sredo. V kolikor bo ta negativen oziroma se njegovo počutje ne bo poslabšalo, se namerava vrniti na delo,« so pojasnili v kabinetu župana.

Spomnimo. Koronavirus je sicer že marca prebolel mariborski podžupan Samo Peter Medved, ki je po vrnitvi iz dopusta na Južnem Tirolskem takoj opravil test. Ta je bil sprva negativen, vendar se v kabinet preventivno kljub temu ni vračal. Še dobro. Zaradi slabega počutja je ponovno odšel na testiranje, ki je pokazalo pozitiven rezultat.

Preventivno se bo testiral tudi hrvaški premier

Plaz okužb v Zadru je sprožil bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov, pri katerem so ugotovili, da je zbolel s covidom-19.  

Med okuženimi, ki so se udeležilili turnirja Adria tour v Zadru, je tudi hrvaški teniški igralec Borna Ćorić. Zaradi obiska turnirja, kjer so se pojavile okužbe, se bo preventivno testiral tudi hrvaški premier Andrej Plenković, poroča STA. Organizatorji Adria Toura so danes objavili, da so okužbe potrdili še pri dveh trenerjih, ki nista s Hrvaške. 

Po poročanju hrvaških medijev, so skupno testirali več kot 40 oseb, v samoizolaciji je 47 ljudi, ki so bili v tesnih stikih z okuženimi.

Na hrvaškem so se ob tem znova pojavili pozivi organizatorjem športnih prireditev, naj vztrajajo pri strogem spoštovanju priporočil epidemiologov, predvsem ko gre za medsebojno razdaljo in higieno rok.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Idiot.Zakaj komaj v sredo?Testirati bi se moral TAKOJ,bedak neodgovorni.Morebitni virus trosi okoli in ogroza druge.

Haja (nepreverjen)

Idijot babji! Glavo imaš samo za frizerja! Saj test ne pokaže morebitne okužbe že prvi dan, ko si bil v stiku z okuženim. On je bil na turnirju v soboto! Nekaj dni je pa inkubacijska doba za vsako okužbo.

TABORČAN (nepreverjen)

TE PA GLAVCA DAJ POVEJ ZAKAJ SO VSI TI UDELEŽENCI OPRAVILI TEST TAKOJ EDINO TA TVOJ BACIL NE

In reply to by Haja (nepreverjen)

Starejše novice