V Lenartu se koncu približuje nadgradnja 25 let starega objekta zdravstvenega doma.

V Lenartu se koncu približuje nadgradnja 25 let starega zdravstvenega doma. Zaključujejo z nadzidavo vmesnega trakta, s katero bo nove prostore pridobil Center za krepitev zdravja, ustrezne prostore pa bodo zagotovili tudi za pediatrično dejavnost.

»Aktivnosti za nadzidavo vmesnega trakta Zdravstvenega doma Lenart so se pričele v novembru 2017, ko se je občina Lenart uspešno prijavila na javni razpis ministrstva za zdravje za sofinanciranje operacije ‘Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih – sklop 2’. Po podpisu gradbene pogodbe z izvajalcem del, so se dela fizično pričela izvajati v decembru 2018. Celotna investicija se izvaja v dveh fazah. Sedaj potekajo dela druge faze izvedbe,« na vprašanja Mariborinfo odgovarjajo iz občine Lenart.

Vrednost investicije več kot pol milijona evrov

Vrednost investicije je ocenjena na skoraj 600 tisoč evrov. »Po podatkih iz investicijskega programa za nadzidavo vmesnega trakta Zdravstvenega doma Lenart bo vrednost investicije v višini 588.671 evrov,« pojasnjujejo na lenarški občini.

Investitor celovite izvedbe nadzidave vmesnega trakta Zdravstvenega doma Lenart je občina Lenart, pri čemer ministrstvo za zdravje projekt sofinancira v višini 200.000 evrov. »Na podlagi izvedbe javnega naročila preko Portala javnih naročil je bil tako za prvo fazo kot tudi za drugo fazo kot najugodnejši ponudnik izbrano podjetje Knuplež,« so dodajajo.

Dela bodo po besedah župana občine Lenart Janeza Krambergerja v celoti zaključena najkasneje do 31. oktobra.

Začasna selitev prostorov ni bila potrebna. »Izvedba investicije v zgradbi Zdravstvenega doma Lenart ni povzročila nobenih potreb po selitvi katerih koli dejavnosti Zdravstvenega doma Lenart v druge prostore,« še dodajajo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
POZOR! (nepreverjen)

Zdravniki so mafijci in si ne zasluzijo novega doma.

Starejše novice