Nadzorni svet Snage je na izredni seji sprejel sklep o podrobni reviziji celotne investicije v sortirnico.

»V revizijo, ki jo bo izvedla zunanja revizijska hiša, bomo zajeli vse, od strokovne preučitve pogodbe z izbranim izvajalcem, do pregleda vseh opravil, ki jih je izvajalec po pogodbi moral zagotoviti, zunanja institucija bo preučila ekonomski, tehnično-tehnološki, pravni in vse ostale vidike, ki so potekali znotraj investicije,« je po seji povedal predsednik Matej Smrekar in dodal »Nadzorni svet bo v skladu z zaključki revizije po potrebi na odgovornost poklical tudi morebitne odgovorne.«

Zaskrbljenost nad odtekanjem informacij

Nadzorni svet se je dotaknil tudi nerevidiranih podatkov o poslovanju družbe v letu 2018 in izrazil zaskrbljenost nad odtekanjem informacij, ki so bile s strani družbe posredovane kot interno delovno gradivo. »Poslovni izkaz za leto 2018 zagotovo ne bo takšen, kot je bil v preteklih dneh predstavljen v javnosti,« še pravi Smrekar.

Nadzorni svet je poslovodstvu naložil tudi izvajanje ukrepov za izboljšanje likvidnostne situacije družbe.

Odpovedana novinarska konferenca

Direktor Snage Cveto Žalik je včeraj sklical zbor delavcev, na katerem je po poročanju Večera delavcem zagotovil redno izplačevanje plač, povedal pa naj bi tudi, da pričakuje zvišanje cene za komunalne storitve.

Vodstvo Snage je za danes napovedalo novinarsko konferenco, na kateri bi se odzvali na očitke, povezane s poslovanjem podjetja in predlogom dviga cen ravnanja z odpadki v Mariboru. Novinarsko konferenco so tik pred zdajci brez navedenega razloga odpovedali.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice