Slika je simbolična.
V sredini maja so se številni pritoževali nad nenavadno visokimi zneski na položnicah za plačilo pristojbine za vzdrževanje gozdnih cest. Zdaj morajo zavezanci preveriti, ali bodo dobili novo odločbo.

Na družbenih omrežjih so se številni pritožili, da je njihov letošnji znesek na položnici za plačilo pristojbine za vzdrževanje gozdnih cest tudi več kot desetkrat višji kot prejšnja leta. 

Kasneje je Finančna uprava Republike Slovenije sporočila, da je zaradi uporabe napačnih vhodnih podatkov pri nekaterih zavezancih prišlo do napačne odmere obveznosti iz kmetijstva za leto 2021.

Vsem zavezancem, ki so prejeli napačne odmere obveznosti iz kmetijstva, bodo v tem mesecu izdane nove odločbe.

Preveriti morate, ali boste dobili novo odločbo

Finančna uprava je danes opozorila, da naj zavezanci za odmero obveznosti iz kmetijstva naj do 6. junija na eDavkih preverijo, ali bodo prejeli novo odločbo.

Takrat se namreč izteče rok za vložitev pritožbe.

Kako preveriti? 

Ali boste zaradi napake prejeli novo odločbo preverite tako, da v iskalnik spletnega portala eDavki vnesete svojo davčno številko.

Na ta način boste prejeli informacijo o morebitni izdaji nove odločbe.

Tisti, ki ne morejo dostopati do spleta, pa lahko pokličejo klicni center Finančne uprave na številko 08 200 1001 in bodo prejeli informacijo po telefonu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice