Finance pišejo, da je združitev Dnevnika in Večera propadla. Ideja naj bi se ustavila pri oceni, koliko je kdo vreden.

Lastniki časopisnih družb Dnevnik in Večer, Bojan Petan ter Uroš Hakl in Sašo Todorović, so poročanju Financ, povsem opustili dolgo opevano združevanje. Pogovori o združevanju naj se ne bi več premaknili z mrtve točke po sporu o vrednosti družb, na podlagi katere bi določili lastniška razmerja v skupni družbi. Uradno projekt združevanja naj še ne bi bil pokopan. 

Družbi sta načrtovali, da bi z racionalizacijo stroškov dela prihranili milijon evrov. Zadeve sicer za Finance nista želela komentirati ne Bojan Petan, ne odgovorni urednik Dnevnika Miran Lesjak, niti šef Večera Uroš Hakl. 

Zaklepanje vsebin na spletnem Večeru?

Finance še poročajo, da naj bi se Večer letos poslovil od osmih sodelavcev. V uredništvu je sicer okoli 60 zaposlenih, v družbi dobrih sto. Večer pa prodaja tudi nepremičnino v središču Maribora, kjer je sedež družbe, a naj še ne bi dobil sprejemljive ponudbe. 

Precejšnja novost pa naj bi čakala bralce spletnega Večera, in sicer zaklepanje vsebin in dostop zgolj za naročnike izdaj. Priprave na to spremembo so po poročanju Financ že začeli z obvezno registracijo za dostop do osmrtnic, menda ene najbolj »klikanih« vsebin na njihovi spletni strani. 

Večer ima naklado nekaj več kot 19.000, Dnevnik pa nekaj več kot 21.000 izvodov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice