Policijski vodni top na protestih v Ljubljani, 5. oktobra 2021.
Poslanec Jonas Žnidaršič je v okviru poslanskih pobud predlagal, da bi policijski vodni top, ki ga 'poznamo' s protivladnih protestov, uporabljali za gašenje požarov.

V zadnjih dneh spremljamo požar na goriškem Krasu, ki so ga gasilci včeraj uspeli lokalizirati. Pri gašenju je pomagalo pet helikopterjev. 

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je sporočila, da s sredo razglašajo zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja, na območju novogoriške, koprske in postojnske izpostave, na drugih območjih v državi pa bo razglašena velika požarna ogroženost. 

V luči dogajanja, povezanega s poletno vročino in požari, je Jonas Žnidaršič, poslanec stranke Socialni demokrati, presenetil z zanimivim poslanskim predlogom.

»Zaradi izjemno vročega in suhega poletja se grozoviti požari pojavljajo po celotni Evropi, zato se države Evropske Unije poslužujejo tudi nekaterih dobrih praks, s katerimi uspešno gasijo požare. Nekatere države recimo uporabljajo tudi policijske vodne topove,« je izpostavil.

Izpostavil je tudi velik rezervoar za vodo

Nadaljeval je: 

»Tako recimo sosednja Hrvaška, kjer je policijski top pomagal gasiti požarišče ob velikem požaru v Dalmaciji. Policijski vodni top je namreč tudi varnostno ustrezen z vidika zaščite voznika in upravljalcev topa. Prav tako pa ima tudi velik rezervoar za vodo.«

Nadalje je zapisal, da predlaga, da Slovenija ponudi na razpolago vsa razpoložljiva sredstva, ki bi lahko pomagala pri gašenju požarov, in dodal, da zato na pristojno ministrstvo podaja naslednjo pobudo: da se po vzoru Hrvaške in drugih držav vodni top slovenske policije čimprej da na razpolago Gasilski zvezi Slovenije za pomoč pri gašenju požarov v Sloveniji. 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec

Jonas naj bo raje tiho.V ogledalo naj se pogleda.V politiko je šel,ker je luzer in ne bo rabil nič delati.

Surfeiter (nepreverjen)

Pa smo začeli z brezpredmetnimi nebulozami ... mlatenje prazne slame ... KDOR NE DELA (NIČ NE VE IN ZNA), NAJ VSAJ JE (PAPA) ... in ... bolje udovici biti drugi muž nego prvi ... bolje sit spavati nego gladan raditi ... (oboje Alan Ford) ...

pohorskisvizec

Zagorec!

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

... ti spalio majku ...

In reply to by pohorskisvizec

totes (nepreverjen)

Nakladač

Starejše novice