Slovenski odvetniki bodo 19. decembra ponovno nudili brezplačno pravno pomoč, tudi tisti iz Maribora.

Slovenske odvetnice in odvetniki že 9. leto po vrsti organizirajo dan odvetniške pravne pomoči pro bono. V četrtek, 19. decembra, bodo v odvetniških pisarnah, prostorih nekaterih lokalnih skupnosti, v Ljubljani pa tudi na mirujočih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa nudili brezplačno pravno svetovanje. 
 
Dan odvetniške pravne pomoči pro bono je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči.

V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Pomagali bodo tudi mariborski odvetniki

Brezplačno pravno pomoč bo nudilo tudi preko trideset odvetnikov iz Maribora, ki si jih lahko ogledate na spodnjem seznamu.

Vir: Odvetniška zbornica Slovenije
Vir: Odvetniška zbornica Slovenije
Vir: Odvetniška zbornica Slovenije

Priporočljiva predhodna najava 

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk.

Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore lokalnih skupnosti ali pa na katerega od dveh ljubljanskih avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa LPP. 

Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice