Foto: Bobo
Minister za zdravje Janez Poklukar je na današnji novinarski konferenci predstavil nove izjeme za izpolnjevanje pogoja PCT.

Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covida-19 je minister za zdravje Janez Poklukar izpostavil, da je vlada včeraj sprejela spremembe in dopolnitve odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom. 

Vlada je s tem odlokom dvignila starostno mejo izpolnjevanja pogoja PCT in tako med izjeme od 18. septembra 2021 uvrstila vse osebe, ki so mlajše od 15 let, je zapisano na vladni spletni strani.

Uvedene nove izjeme, že znane ostajajo

Odlok uvaja izjeme za:

  • osebe, vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, in
  • osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka oziroma učenca v varstveno delovne centre, centre za usposabljanje, delo in varstvo ter dnevne centre domov za starejše občane.

Med osebe, ki jim pogoja PCT ni potrebno izpolnjevati, je vlada dodala še:

  • uporabnike zdravstvenih storitev, če gredo na cepljenje ali testiranje, in
  • uporabnike poštnih storitev, če gre za prevzem pošiljk, ki jih je treba osebno prevzeti, ker bi zaradi neprevzema nastale pravne posledice.

V veljavi ostajajo izjeme, ki jih je vlada opredelila prejšnji teden. 

Pogoja PCT ni treba izpolnjevati tudi v primeru nujnih zdravstvenih storitev in v nujnih postopkih socialne in družinske problematike, je še zapisano na vladni spletni strani.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
11 (nepreverjen)

Vsaki dan nekaj novega. Očitno nihče LOGIČNO ne pogleda pred izdajo ukrepov. Potem pa se čudijo zakaj je ljudstvo tik pred vretjem. Ko bo zares zavrelo bo pa za veliko oseb zelo zanimivo. Celo privoščim jim takšno stanje. 'minister' hojs upam da se kdaj pogleda v ogledalo. Sram nas je kdo vse je lahko minister SLOVENIJE.

avokado (nepreverjen)

Zakaj testirate bolnike v bolnišnici vsak drugi dan, ko lezijo pred in po operaciji, če so ti cepljeni? A zdravniki ne zaupate cepivu ?

Ivan Brglez (nepreverjen)

Vas he treba pobit. Vlado, parlament in kvazi strokovno skupino obesit. Policijo dobro pretepst 💩🤮💣

Starejše novice