Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je za mariborsko zgradbo odštel slaba 2 milijona evrov.

Stečajni upraviteljici propadlega mariborskega gradbenega podjetja MTB je že na prvi dražbi uspelo prodati nedokončano poslovno-stanovanjsko zgradbo Centrum v centru Maribora.

Varščine so vplačali štirje dražitelji, izklicno ceno v višini dobrega milijona evrov pa so precej presegli, tako da bo Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) za omenjeno stavbo odštel 1,71 milijona evrov, poroča STA.

Čeprav so si objekt ogledovali tako domači kot tuji potencialni kupci, je nekaj časa o nakupu za potrebe mestne knjižnice razmišljala celo Mestna občina Maribor, poleg DUTB pa je na dražbi aktivno sodelovala le še družba Devia s sedežem v Slovenski Bistrici, bolj opazovala pa sta jo predstavnik nepremičninske družbe Situla City iz Mengša in lastnik Gradbeništva Petelin Igor Petelin.

Objekt v gradbenem stanju že od leta 2010

Zgradba, v kateri so bila predvidena stanovanja in poslovni prostori, nedokončana v tretji gradbeni fazi stoji že vse od leta 2010, ko je kmalu zatem, tako kot skoraj vsi mariborski gradbinci, propadlo tudi podjetje Blaža Mlinariča.

Sicer pa je slaba banka z nakupom prišla le do dobrih 80 odstotkov zgradbe, katere tržna vrednost je ocenjena na 3,48 milijona evrov, kar pomeni nekaj več kot 8350 od skupaj približno 10.000 kvadratnih metrov. Preostanek je namreč po dolgih pravnih bitkah pristal v rokah družbe Tima holding, vendar je ta del obremenjen s hipotekami, ločitvena pravica pa prav tako pripada DUTB.

Kakšen je namen DUTB pri omenjenem nakupu, ni znano – njihova predstavnika po dražbi nista želela dajati izjav, najverjetneje pa želi konsolidirati lastništvo nad celotno zgradbo in jo tako prodati naprej. Očitno pa sami Centrum cenijo višje od tega, kar so zanj odšteli in si ne želijo prodaje pod ceno, kar bi za njih kot ločitvene upnike pomenilo prenizek izkupiček, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice