Slika je simbolična.
Po poročanju medijev so nekateri vidni politiki na dom prejeli grozilno pismo.

Po poročanju medijev je več vidnih politikov, predvsem iz vrst stranke Slovenske demokratske stranke, po pošti prejelo pismo s svarilom »Vemo, kje živite« ter risbo vislic in naboja.

Vsa pisma nosijo žig pošte Vransko. Nekateri prejemniki so dogodek že prijavili policiji.

Kdo je prejel grozilno pismo?

Po dosedanjih podatkih portala N1 so takšna pisma prispela na domače naslove ministra za finance Andreja Širclja, državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Vinka Gorenaka in poslancev Mojce Škrinjar, Karmen Furman, Tomaža Lisca, Jožeta Tanka, Janeza Moškriča, Gregorja Periča in Zmaga Jelinčiča.

Portal e-Maribor poroča, da sta grozilno pismo prejela tudi poslanca Slovenske demokratske stranke Leon Merjasec in Marijan Pojbič.

Storilce bodo našli

Predsednik državnega zbora Igor Zorčič je za N1 obsodil vsakršne grožnje komurkoli. Izrazil je prepričanje, da bodo organi pregona naredili vse, da storilce najdejo.

»Ozračje je pregreto, nivo politične komunikacije je nižji kot kadarkoli, zato ne čudi, da prihaja do tovrstnih dejanj. Ko bomo dvignili nivo politične kulture, ko bodo državljani nagovorjeni spoštljivo, ko bo politika za vzgled, takrat bo tudi neprimernih pisem manj,« je še dejal Zorčič.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
upokojenec70 (nepreverjen)

Za predloge so gluhi, za pogovor nedostopni in žaljivi, proteste preprosto ignorirajo in se iz njih norčujejo, masa nezadovoljnih ljudi jih ne zanima... Ali je potem čudno, da nekdo prestopi mejo?

Hej ho (nepreverjen)

Seveda se to ne dela, glasno obsojam takšno početje, nisem in nikoli ne bom Sdsov volivec, močno upam na velik poraz na volitvah, da jih spametuje in prizemljijo volitve in ne tako pritlehne grožnje. Ampak se ne čudim, da je temu tako, toliko sovraštva iz strani Sdsja, toliko skreganih obrazov, cinizma, nestrpnosti, da kar daješ to žanješ.

Je pa čisto možno, da si je ta mafijska politična stranka sama to naredila, da lahko druge blatijo, sposobni so marsičesa glede na do sedaj videno.

janban

Takšen je način delovanja levičarjev.Strahopetci ,skrivajo se in grozijo.Prvič v življenju bom volil stranko desno od sredine,poln qurac imam tako zvane levičarje,ki jih zanima samo denar in pozicije.Primer Golob,Veselinovič,Vesel.Miljonarji polnih žepov sočustvujejo z siromaki.Pametnemu dovolj,bedaku nikoli.

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Velika verjetnost, da si sdsovci to posiljajo sami, da ocrnijo levico in imajo ponovno material za blatenje, ki je tako v njihovem stilu. V primeru, da so res dobili, pa se ne čudim.

Seveda, SS (nepreverjen)

mafija nacisti

In reply to by Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Leka (nepreverjen)

To je naivna igra članov SDM ,ki vegetirajo na nivoju svojega člana Žana .

Starejše novice