Pogodba za delež Save s strani madžarskega sklada Prestige naj bi bila po poročanju 24ur.com že podpisana, čakajo le še na nakazilo denarja.

Prodaja 43-odstotnega deleža Save, ki je trenutno v lasti sklada York, Madžarom je razburila slovensko javnost in opozicijo, a glasno nasprotovanje je bilo očitno neuspešno: pogodba naj bi bila že sklenjena.

Po poročanju spletnega portala 24ur.com naj bi bila po »neuradnih, a zanesljivih informacijah pogodba s skladom Prestige že podpisana, čaka se le še nakazilo denarja, kar naj bi se zgodilo v nekaj dneh.«

Prodaji močno nasprotuje tudi Sindikat delavcev gostinstva in turizma, saj bi prodaja turističnega potenviala po njihovem ustvarila še težje pogoje dela, mladim pa odvzela možnost za stabilno zaposlitev.

Prodaja strateškega gospodarskega potenciala turizma pomeni nadaljevanje politike, ki po navedbah sindikata »žene slovenski narod in slovenske državljane v bedno hlapčevstvo tujemu kapitalu«.

Družba Sava Turizem je največja ponudnica turističnih storitev v Sloveniji. Upravlja hotele s približno 2600 sobami, apartmajska naselja, kampe, termalne in velnes centre, konferenčne dvorane in golf igrišča po vsej Sloveniji. 

Informacije še niso potrjene, vlada se na poročanje portala še ni odzvala.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Proti tujim ka… (nepreverjen)

svet24/clanek/novice/slovenija/danes-na-trgu-republike-znova-protivladni-protesti

rockandroll (nepreverjen)

Hoteli na obali pa prodani Srbom in Hrvatom, pa ni bilo nobene histerije . Pa Kolinska, Droga, Fructal, Lek, Pivovarna Laško, Mercator, Radenska itd itd...stotine podjetij prodanih tujcem .

Srbi in Hrvati (nepreverjen)

so jugoslovanski narodi bratje in sestre ... Nikoli ne prodaj tujcom kapitalistof bo vojna

In reply to by rockandroll (nepreverjen)

PanchoVilla (nepreverjen)

To je DRŽAVNO, NARODNA IZDAJA ... v vseh državah, pa naj bodo totalitarne ali demokratične ... za izdajo naroda in/ali države je kompetentno le vojaško sodišče ... tudi sodba je znana v naprej ... povez čez oči ...

montezuma (nepreverjen)

Lastniški delež,ki se prodaja Madžarom je v lasti investicijskega sklada York in lahko počne z njim kar hoče,ni v lasti naše države in ga ona tudi ne prodaja.Yorku pa je delež prodala Cerarjeva vlada,zato se malo pozanimaj,preden začneš stresati neumnosti.

In reply to by PanchoVilla (nepreverjen)

PanchoVilla (nepreverjen)

Tudi tebe na "preki vojni sud" in ... povez čez oči ...

In reply to by montezuma (nepreverjen)

Katja7 (nepreverjen)

rockandroll bravo👍.
Boljše ne bi mogel napisati.

Starejše novice