Zaposleni v mariborskem Nigradu so izrazili nezadovoljstvo nad županom Andrejem Fištravcem, ki še ni dal soglasja k imenovanju Marka Plečka za direktorja.

Marko Plečko še vedno čaka na soglasje župana Andreja Fištravca, ki je potrebno za imenovanje na mesto direktorja. Nadzorni svet Nigrada je sicer že pred več kot mesecem dni med petimi kandidati za novega direktorja izbral sedanjega vršilca dolžnosti direktorja Marka Plečka. Neodobravanje in nezadovoljstvo nad odlašanjem in nesoglasjem so danes javno izrazili predstavniki sindikata komunale.

''Delamo v turbulentnem okolju, ne moremo biti na uslugo Mariborčanom''

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v sindikatu, v svojo prihodnost zrejo z veliko zaskrbljenostjo, saj aktualno dogajanje ne kaže na boljše čase. ''Že nekaj časa delamo v turbulentnem okolju, polnem negotovosti in neosredotočenosti na naše primarno poslanstvo – biti občanom Maribora na uslugo.''

Kot izpostavljajo, vsako uspešno podjetje potrebuje dobrega direktorja, sposobnega, strokovnega in predanega, ki pa mora imeti dovolj časa, da svoje vizije lahko izpelje. ''Pri nas pa se v zadnjem času direktorji menjujejo kot po tekočem traku, na tem področju postajamo slovenski rekorderji. Njihova izbira je netransparentna in ne vemo, če ustrezajo merilom razpisa,'' so še v pismu dodali v sindikatu.

Plečka podpirajo, ker jih je prepričal

Po zadnjem izboru direktorja so upali na boljše, manj negotove čase, a so spet razočarani, saj do potrditve Marka Plečka, kljub izboru, s strani župana še ni prišlo. »Bojimo se, da bi se spet ponovila slaba praksa preteklih let, ko je mimo razpisa bila izbrana tretja oseba, in to ne na podlagi strokovnosti«, še izpostavljajo.

V izjavi za javnost so podprli Plečka, saj jih je z dosedanjim delom prepričal. Kot pravijo deluje v dobrobit podjetja, zaposlenih in koristnikov njihovih storitev. V kratkem času je po njihovih ocenah izboljšal komunikacijo med zaposlenimi, ki je bila pred tem na najnižji ravni.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice